Gå videre til innhold
Hyundai på offensiven med hybrid

Blogginnlegg -

Hyundai på offensiven med hybrid

Hyundai lanserte denne uken nye Sonata Hybrid i en rekke av Blue Drive*- biler som kommer de neste årene. Bilen har tatt 27 måneder å utvikle, inkludert en unik hybriddesign og avanserte sikkerhetssystemer. Den er beregnet for Hyundais største markeder og Hyundai har som mål å selge 55 000 biler i 2015, hvor av 18 000 i Korea.

Bilen er utstyrt med en 2,0 liters bensinmotor på 156 hk og en 38 kW elektrisk motor som bidrar med 8,6 % ekstra kraft. Den har en litium-polymer batteripakke med kapasitet på 1,62 kW-time. Kraften overføres via en seks-trinns automatisk girkasse. Sonata Hybrid får sin debut på bilmessen i Detroit i januar

Hyundai planlegger også en hybrid for det europeiske markedet basert på tilsvarende teknologi for lansering i 2016. Men parallelt med Sonata Hybrid har Hyundai, som eneste bilprodusent i verden, startet masseproduksjon av elektriske biler drevet av hydrogen. Det er.er allerede solgt flere ix35 FCEV både i Norge og Europa for øvrig. Begrensningen foreløpig er antallet og spredningen av hydrogenstasjoner, men dette er et arbeid som i full utvikling både i Europa og bl.a. i California.

Les mer om Sonata Hybrid på vedlagte pressemelding og tekniske tabell.

*Blue Drive er Hyundais program for utvikling av biler med lavere eller null utslipp.

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway