Følg Hyundai Motor Norway

Bilen ringer selv etter hjelp

Pressemelding   •   jan 06, 2011 20:00 CET

Hyundai introduserer i disse dager et system som blant annet kan ringe etter hjelp hvis en bilfører får et illebefinnende eller ikke er i stand til å f.eks. ringe nødtelefon selv. Systemet heter BlueLink og er et avansert telecom-system for kommunikasjon mellom kontoret, hjemmet, mobiltelefon og bilen. BlueLink presenteres på CES messen i Las Vegas 6.-9. januar.

Stemmeaktivering gjør at bilistens kommunikasjonsbehov kan håndteres på en tryggere måte også i bilen. BlueLink har innebygget GPS og mer enn 30 andre funksjoner som f.eks fjernstart av bilen, lokalisering for sosiale nettverk og sporingsteknologi med mulighet til å sjekke hvor og hvordan bilen kjøres når den lånes ut.

- For Hyundai er slike systemer et virkemiddel for å være en ledende aktør i bilbransjen, sier Morten Brusletto, PR-manager hos Hyundai i Norge.

BlueLink vil først bli tilgjengelig i U.S.A senere i år i Sonata (i40 i Europa) og så i Veloster sportscoupe. Etterhvert vil systemet også introduseres i andre land.

Les mer om Hyundais deltagelse på 2011 CES messen i Las Vegas 6.-9. januar i vedlagte pressemelding.

Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca 75.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.