Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai KONA electric kombinerer to av de viktigste trendene i bilmarkedet; elbil og kompakt-SUV
Helt nye Hyundai KONA electric kombinerer to av de viktigste trendene i bilmarkedet; elbil og kompakt-SUV

Pressemelding -

Geneve 2018: Elektrisk mobilitet fra Hyundai

På bilutstillingen i Geneve som starter 6.mars 2018 viser Hyundai frem den helt nye elbilen KONA electric. Bilen blir den første elektriske kompakt-SUVen på det europeiske markedet, og tilbyr teknologi og rekkevidde som tidligere har vært forbeholdt langt dyrere biler.

Hyundai vil også vise frem en helt ny konseptbil, som viser veien videre for selskapets designlinje. I tillegg gir den et innblikk i hvordan Hyundai ser for seg fremtidens mobilitetsløsninger.

Den helt nye hydrogenelektriske bilen NEXO får sin europeiske premiere på bilmessen i Geneve. Med 800 kilometer rekkevidde (estimert NEDC) og en lang rekke utstyrsinnovasjoner er den store SUVen neste generasjons hydrogenbil.

I tillegg får helt nye Santa Fe verdenspremiere i Geneve. I sin fjerde generasjon tar Santa Fe et nytt steg oppover - både med tanke på sikkerhets- og komfortutstyr, men også i størrelse.

- Modellporteføljen vi viser på bilutstillingen i Geneve 2018 understreker Hyundais visjonære og fremtidsrettede holdning til mobilitetsløsninger og teknologi, og viser at Hyundai leder an i omveltningen som nå skjer i bilindustrien, sier COO Thomas A. Schmid i Hyundai Motor Europe, og legger til:

- Med helt nye KONA electric og NEXO viser vi at nullutslippsmobilitet er klart for massene.

Forut for sin tid

Med produktene Hyundai viser i Geneve har selskapet en SUV-portefølje som er forut for sin tid.

Helt nye KONA electric kombinerer to av de sterkeste trendene i markedet; kompakt-SUV og elbil med lang rekkevidde. Bilen er kompromissløs, og byr på egenskaper som tidligere har vært uoppnåelige blant folkelige elbiler. Aktiv filholder som holder bilen midt i kjørefeltet i hastigheter fra 0 til 150 km/t, head-up display, ventilerte skinnseter og smart regenerering er blant nyhetene.

NEXO er på sin side verdens første hydrogenelektriske SUV som er bygget på en dedikert plattform. Bilen har svært lang elektrisk rekkevidde, og leveres i tillegg med en rekke autonome egenskaper og smarte aktive sikkerhetssystemer. Bilen kan for eksempel parkere seg selv uten at sjåføren sitter i den, og byr på innovasjoner som blindsonevarsler med kameravisning i det fulldigitale instrumentpanelet.

Hyundais pressekonferanse fra bilutstillingen i Geneve starter tirsdag 6. mars klokken 10:15 i Hall 1, Stand 40. Presentasjonen sendes live her.

Hyundai Motor Norway er tilstede under Geneva Motor Show 2018.


Pressekontakter:

Markedsdirektør Christian Stenbo, tlf. 488 94 911

Produktsjef Øyvind Knudsen, tlf. 472 46 727

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway