Gå videre til innhold
Hyundais nye KONA. Liten, kjapp og spennende SUV.
Hyundais nye KONA. Liten, kjapp og spennende SUV.

Pressemelding -

Her er Hyundais nye KONA

Hyundai bygger videre på sin SUV-suksess med nye KONA. Santa Fe og Tucson har vist vei og nå skal selskapet nå frem til nye moderne kundegrupper og bidra til at selskapet blir det største asiatiske merket i Europa.

Den nye SUVen kommer med firehjulstrekk, 7-trinns dobbelclutchkasse og kraft fra en moderne bensin turbomotor på 1, 6 liter med 177 hk (130 kw). O-100 går unna på 7,7 sekunder. Den tibys også i en effektiv versjon med forhjulstrekk og 1,0 liters 3-sylinderet bensin turbomotor med 6-trinns manuell gir. Ytelsen er på 120 hk (88 kw).

KONA kommer med en ny og videreutviklet Hyundai-design med LED-lamper, to-tone-tak i to forskjellige kombinasjoner og valget mellom ti eksteriørfarger. Det betyr til sammen 20 valgmuligheter mht farge. Interiøret kan piffes opp med kontrastlister og sømmer i enten Orange, Lime eller Red. Kunder som velger Lime eller Red kan velge setebelter i samme farge.

- KONA går rett inn i et segment i vekst i Norge, sier produktsjef Øyvind Knudsen i Hyundai Norge. -Det er stor interesse for denne type biler nå, og vi tror KONA med sine spreke og gjerrige turbomotorer vil treffe svært godt, sier han

Nå også med head-up display

Som første Hyundai-modell kommer KONA med head-up-display (HUD) som gir sjåføren relevant informasjon midt i synsfeltet. Dette betyr høyere sikkerhet siden sjåføren beholder blikket på veien samtidig som  informasjon som hastighet, navigasjon, underholdning samt diverse varselsystemer vises i frontruten.

Selvfølgelig kan smarttelefonen kobles opp mot bilen med Apple Car-Play og Android Auto. Man blir forøvrig varslet hvis man glemmer igjen mobiltyelefonen i bilen. Kartsystemet har inkludert et syv års abonnement for LIVE Services slik at kartene alltid er oppdatert.Kjøper av bilen kan også velg trådløs lading (Qi) av sin smarttelefon.

Bilen kan leveres med et Krell premium-lydsystem med åtte høyttalere (7+1) som yter 45 watt musikk pr. kanal.

En ekte SUV

Bilens bakkeklaring gjør at KONA kan by på ekte SUV-opplevelser med god utsikt og kjørekomfort. Det lave interiørgulvet gjør at den har svært god plass innvendig. Som en ekte SUV for norske forhold har KONA selvsagt oppvarmet skinnratt.

Bilen er satt opp med takrails som gjør det enkelt å montere skistativ eller skiboks.

Man kan lett kjenne igjen KONA med Hyundais nye kaskadegrill med nettmønster. Som en kuriositet nevnes at Hyundais eget stålverk produserer 115 meter med stål for hver bil.

KONA har alt av moderne sikkerhetsutstyr

  • Autonom nødbrems med fotgjengerbeskyttelse (AEB)
  • Blindsonevarsler (BSD)
  • Ryggeradar (RCTA)
  • Filassistent (LKAS)
  • Tretthetsvarsler mellom 60 og 180 km/t (DAA)
  • Statiske kurvelys (SBL)
  • Smart fjernlysassistent (HBA)

Mål

Bredde 1 800 mm

Høyde 1 550 mm

Lengde 4 165 mm

Hjulavstand 2 600 mm

Bakkeklaring 170 mm

Bagasjerom VDA211 361 liter

Bagasjerom VDA214 med bakseter nede:1 143 liter

Bakseter som kan deles 40/60

Hvorfor navnet KONA?

Navnet KONA henter inspirasjon fra Hawaii og kommer fra Konadistriktet på Big Island. Navnet uttales "Ko-nah", og øyas energi og unike livvstil stemmer godt overens med hva det nye familiemedlemmet til Hyundai skal stå for.

*For flere detaljer sjekk engelsk-språklig pressemelding fra Hyundai Europa vedlagt.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway