Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai NEXO. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai NEXO. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai og Audi innleder partnerskap om hydrogenelektriske biler

Hyundai Motor Group og Audi AG har inngått en avtale om deling av patenter, lisenser og komponenter for hydrogenelektriske biler.

Partnerskapet mellom Hyundai-gruppen og Audi innebærer et flerårig samarbeid med deling av et bredt spekter av komponenter og teknologi for hydrogenelektriske biler. Som en følge av partnerskapet vil Hyundai og den tyske premiumprodusenten gjøre en felles innsats innen utviklingen av hydrogenbiler, i et viktig samarbeid for å gjøre bilindustrien mer bærekraftig. 

Avtalen er inngått mellom Hyundai og Audi som egne bilmerker, men vil også gi positive effekter for Kia Motors og Audis morselskap Volkswagen AG. Hyundai, Audi og selskapenes partnere vil dele patenter og lisenser på lik linje de kommende årene. Avtalens lengde er ikke avgjort. 

Samarbeidet mellom Hyundai Motor Group og Audi vil utnytte kollektive ressurser innen forskning og utvikling av brenselcelleteknologi, noe som vil øke selskapenes tilstedeværelse i markedet for hydrogenelektriske biler. Avtalen inneholder derfor også gjensidig tilgang til brenselcellekomponenter. Som et første skritt vil Hyundai Motor Group gi Audi tilgang til deler som er basert på Hyundais erfaringer fra utviklingen av ix35 Fuel Cell og helt nye NEXO.

Audi, som er ansvarlig for utviklingen av brenselcelleteknologi innen Volkswagen-gruppen, vil også kunne dra full nytte av Hyundais forsyningskjede for deler til hydrogenelektriske biler. Hyundai er en pioner på feltet, og var først i verden med serieproduksjon av slike biler i 2013 med SUVen ix35 Fuel Cell. I disse dager lanseres en helt ny generasjon hydrogenelektrisk bil med den store familie-SUVen Hyundai NEXO. 

- Denne avtalen er nok et eksempel på Hyundais sterke forpliktelse til å skape en mer bærekraftig fremtid, samtidig som vi tilbyr våre kunder et beriket liv med hydrogendrevne kjøretøyer - den raskeste veien til en virkelig nullutslippsverden, sier Hyundai-topp Euisun Chung i en kommentar. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway