Gå videre til innhold
Hyundais nye SUV-konsept. Foto: Hyundai
Hyundais nye SUV-konsept. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai viser helt nytt ladbart SUV-konsept

Hyundai Motor deler i dag første teaservideo og bilder av et helt nytt og innovativt PHEV SUV-konsept som skal vises under 2019 AutoMobility LA. Konseptbilen er Hyundai Design Centers syvende i rekken som viser merkets økende emosjonelle fokus gjennom det globale designspråket Sensuous Sportiness.

- Vi jakter innovative løsninger i design, og tillegger emosjonelle verdier til vår produktopplevelse gjennom designspråket Sensuous Sportiness, sier sjef for Hyundai Global Design Center, SangYup Lee.

SUV-konseptet er en ladbar hybrid, og fokuset er på en miljøvennlig livsstil og konseptets iboende balanse med omgivelsene.

Dynamisk DNA

To underliggende temaer i det dynamiske designkonseptet er Parametric Fantasy og Transcendent Connectivity. I disse temaene er alle parametriske overflater koblet sammen fra karosseri til enten lys- eller utstyrselementer. Designet er sømløst og fritt for distinkte avgrensninger. Lyset fra omgivelsene reflekteres av konkave og konvekse linjer, og skaper et inntrykk av spenning. Designet får karisma av de videreutviklede skjulte lyktene som er hentet fra konseptbilen Le Fil Rouge og helt nye Hyundai Grandeur facelift. I høyere hastigheter er de parametriske luftspjeldene i grillen en original løsning som aktivt justerer aerodynamikk og design.

Grillens design

Med de parametriske luftspjeldene er bilens grill helt lukket og statisk når bilen står i ro. Når bilen er i bevegelse flytter de individuelle cellene seg i en gitt sekvens, og skaper med det et svært dynamisk frontdesign. Den dynamiske karakteren inkluderer den funksjonelle effekten av å kontrollere luftstrømmen til bilens drivlinje, noe som optimerer aerodynamikk og drivstofføkonomi.

2019 AutoMobility LA går av stabelen i slutten av november. 

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway