Følg Hyundai Motor Norway

Ny SUV fra Hyundai

Pressemelding   •   jul 02, 2015 14:00 CEST

Hyundai viste sin nye SUV Tucson første gang på bilmessen i Geneve i mars. Nå er bilen i produksjon på fabrikken i Tsjekkia og ventes hos norske Hyundai-forhandlere i september.

Bilen er helt ny og designerne har tatt Hyundais utseende enda et skritt videre, samtidig som bilen er utstyrt med det siste innen teknologi. Tucson er designet ikke bare for å se bra ut i bygatene, men også for å kunne håndtere tøffere omgivelser. En kombinasjon som skal lokke nye kunder til selskapet.

Bilens bagasjerom er på 513 liter med baksetene oppe, Med seteryggene nedslått tilbyr Tucson 1 503 liter. Tilgang får man via en stor bakluke som åpner og lukker seg selv.

Tucson leveres selvsagt også med Hyundais selvutviklede syvtrinns dobbeltclutch girkasse DCT. Girkassen kan operere fullt automatisk eller med sekvensiell manuell giring. DCT-kassen bidrar ril lavere forbruk og utslipp av CO2. I forhold til en tradisjonell automatkasse med seks gir vil DCT-kassen kunne spare opp til 20 prosent drivstoff.

Bilen kommer til Norge med fire motoralternativ:

 • 1,6 liter GDI132 hk bensin MT
 • 1,6 liter Turbo-GDI 177 hk bensin MT/DCT
 • 1,7 liter UII  115 hk diesel
 • 2,0 liter 136 hk diesel MT/AT

Tucson er er satt opp med en 8-inch skjerm med navigasjon som er mer enn tre ganger raskere enn sin forgjenger. Det nye navigasjonssystemet  kommer med syv års TomTom Live inkludert (trafikk-, vær,- og kartoppdateringer). Radioen er selvsagt DAB+.

Nye Tucson tilbyr følgende teknisk utstyr

 • SPAS (Smart Parking Assist System) tar seg av både luke- og paralellparkering.
 • AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unnga farlige situasjoner.
 • LKAS (Lane Keeping Assist System) er et aktivt system som gjør at man unngår uønsket skifte av kjørebane.
 • BSD (Blind Spot detector) er et radarsystem som overvåker bilens bakdel og varsler om evt kjøretøy i dens dødvinkel.
 • VSM (Vehicle Stability Management) konbinerer ESC (Electronic Stability Control) med MDPS (Motor Driven Power Steering) for å bistå føreren i unnamanøvrer
 • RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) bruker radar til å varsle om kryssende traffik bak bilen i ryggesituasjoner.
 • AHS (Active Hood System) beskytter fotgjenger og syklister ved å åpne panseret for å dempe støtet ved frontkollisjoner.

Siden den første Santa Fe SUV ble solgt i år 2000 har Hyundai levert 1, 2 millioner SUV til europeiske kunder, noe som gir et godt grunnlag for å designe og bygge SUV for et kresent marked som det norske.

Se vedlegg for nærmere forklaring og informasjon.

Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.