Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai KONA electric fotografert i Oslo. Foto: Hyundai/Patchwork
Helt nye Hyundai KONA electric fotografert i Oslo. Foto: Hyundai/Patchwork

Pressemelding -

Rekordsalg av Hyundai KONA electric: 6 969 ordre på to uker

Hyundai KONA electric har allerede vist seg å være en enorm suksess for Hyundai. 20 000 nordmenn meldte forhåndsinteresse, og etter to uker med eksklusiv forkjøpsrett er fasiten 6 969 bekreftede ordre.

- Man blir jo litt overveldet av responsen. Vi hadde sett for oss at rundt 25 prosent av dem som meldte forhåndsinteresse ville bestille bil. Nå ser vi at et sted mellom 35 og 40 prosent til slutt la inn ordre, og vi kan trygt si at KONA electric er en vanvittig suksess, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway har altså mottatt like under 7 000 ordre på KONA electric, allerede før ordinært salg starter 2. juli.

- Riktig design, riktig pris, riktig teknologi og riktig utstyrsnivå. Hyundai KONA electric er en totalpakke som passer norske bilkunder perfekt, og mange har nok ventet på en folkelig SUV med ordentlig lang helelektrisk rekkevidde. I tillegg er bilen fantastisk fin å se på, og byr på en omfattende komfort- og sikkerhetspakke. Summen av alt dette danner grunnlaget for etterspørselen vi nå ser, sier produktsjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai.

Hyundai Motor Norway vil i dag (21.6.2018) sende ut fullstendige lister med forventet leveringstid for alle som har lagt inn ordre, til våre forhandlere. Kundene vil deretter bli kontaktet av sin forhandler i tur og orden, og særlig kunder med høyt kønummer bes om å være litt tålmodige.

- Vi forstår at folk nå er spente på leveringssituasjonen, og vi vil fortsette å holde en så åpen og god linje som mulig på dette. Det er klart at interessen vi nå ser vil gi utslag i leveringssituasjonen, særlig for dem med høyt kønummer, og de som kommer til med ordinær bestilling fra 2. juli, sier Stenbo.

- Vi kan allerede nå si at vi med 6 969 bestillinger forventer at nye kunder som kommer til må belage seg på ventetider mot midten av 2020.

Hyundai Motor Norway vil imidlertid understreke at det nå jobbes kontinuerlig med å sikre et høyere antall leveringer til Norge.

- Det er mange ting som spiller inn, men vi kan forsikre kundene våre om at vi jobber det vi kan for å sikre et så høyt antall biler som mulig til Norge. Leveringssituasjonen preges av høyere etterspørsel internasjonalt, men Norge er helt klart et prioritert marked, sier Stenbo i Hyundai.

Ny generasjon mobilitet

Helt nye Hyundai KONA electric bringer en ny generasjon av fullelektrisk mobilitet til kundene. Med en svært lang rekkevidde på 482 kilometer (WLTP), kraftig elmotor på 204 hk og et stort væskekjølt lithium-ion polymerbatteri på 64 kWt leverer KONA electric elektriske egenskaper som ikke matches i denne klassen. Med en meget avansert drivlinje, et raffinert chassis og solide crossover-egenskaper byr KONA electric på dét norske kunder ønsker.

- Salget så langt bekrefter at KONA electric er et etterlengtet produkt. Vi er veldig glade for responsen vi får, men ikke overrasket over at så mange velger å bestille KONA electric. Vi er trygge på at vi har et produkt som skiller seg ut fra mengden, og det er veldig hyggelig å se responsen fra publikum, avslutter Stenbo.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway