Gå videre til innhold
Hyundai Tucson leveres med en moderne dobbeltclutch girkasse (DCT)
Hyundai Tucson leveres med en moderne dobbeltclutch girkasse (DCT)

Blogginnlegg -

DCT: En automatisk girkasse med mange fordeler

Er du ute etter raske girskift, masse kjøreglede og lavt forbruk og utslipp? Da bør du prøvekjøre en bil med dobbeltclutch automatgir. Den gir sømløse girskift siden det neste giret alltid ligger klart til bruk. Grunnen er at bilen selv tar seg av clutching og giring i det som i utgangspunktet er en manuell girkasse.

DCT* automatgir er en modifisert manuell girkasse hvor små elektriske motorer gjør gire- og clutchejobben for deg. Når bilen girer kobler en motor clutch og en annen motor girer.

DCT har to separate clutcher. Den ene betjener gir med ulike tall (1, 3, 5. og 7.) og den andre betjener like gir (R, 2, 4. og 6.) Det betyr at neste gir alltid ligger klar i girkassen, uansett om man girer opp eller ned. For sjåføren oppleves DCT som en myk og sømløs automatkasse.

Både automat og manuell giring

DCT automatgir blir vanligvis benyttet som en fullt automatisk girkasse. Om ønskelig kan man også bestemme giringstidspunkt selv, mens selve girskiftet utføres av DCT automatgiret.

Hva er fordelene med DCT?

En DCT automatgirkasse har alle fordelene som et manuelt gir med direkte og effektive girskift, samt komforten til det tradisjonelle automatgiret. Dette bidrar til raske girskift, lavere forbruk og utslipp - og masse kjøreglede.

Våren 2015 lanserte Hyundai sin nyutviklede DCT automatgirkasse og stadig flere modeller kommer nå med denne teknologien. I dag kan man få Tucson, i30 og i40 med denne girkassen. IONIQ Hybrid, som kommer til Norge i høst, vil også bli utstyrt med DCT.

*dual clutch transmission

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway