Gå videre til innhold
Ekspert sier R5 rallybil er veien til toppen

Blogginnlegg -

Ekspert sier R5 rallybil er veien til toppen

Billedtekst: Hyundai i20 R5 rallybil under testing

Rallysporten har mange klasser, basert på deltagernes ambisjonsnivå, egenskaper og økonomi. Rett under toppklassen er det R5-bilene som gjelder.

Ole-Martin Lundefaret fikk medienes oppmerksomhet da det kom frem at han er coach for vinneren av Rally Australia 2016, Hayden Paddon. Vi har spurt han hva R5 er og han bobler over av entusiasme. - Dette er så nærme du kommer fabrikkbil når du ikke er inne på selve VM-laget eller har ditt eget topp-team, sier han. Den ferskeste R5 bilen på markedet er Hyundai sin i20 som nå er inne i omfattende tester, sist med 900 km hardkjør på asfalt over tre dager i Italia.-Testføreren Kevin Abbring melder at bilen nå er svært pålitelig, noe som er viktig i rallysammenheng, sier Ole-Martin. For å prøve ut bremser og girkasse har bilen vært testet på veier som kan sammenlignes med Rally Monte Carlo med hårnålssvinger og tøffe bremsetester. - En R5-bil skal fungere under alle mulige forhold over hele verden, så det er betryggende at Hyundai nå legger ressurser ned i grundig testing under varierte forhold, sier Ole-Martin.

Ole-Martin bekrefter at blant flere grupper biler i rallysporten er R5 en av de grommeste. Dette er biler som konkurrerer i WRC-2, springbrettet til øverste VM-klassen hvor bl.a. Hyundai-sjåføren Paddon konkurrerer mot toppførerne fra Norge, Mads Østberg i Ford og Andreas Mikkelsen i VW.

Hyundais i20 R5 har en 1,6 liters motor med direkte innsprøytning og fem gir, slik reglene sier. Over 30 mennesker jobber nå med å få bilen ferdig før sommeren.

RAMMESAK (også lagt ut som egen sak)

Arrangerer designkonkurranse for  ny VM-rallybil

Mange la merke til Hyundais seier i Rally Argentina forrige helg. Nå kan snart rallyførere på et lavere nivå kjøpe sin egen versjon av bilen som vant, nemlig en i20 R5. Men først må den få en kul design.

Rallysporten har mange klasser og R5 er laget for de som er på vei mot toppen. De fleste merkene som konkurrerer i VM tilbyr såkalte R5-biler til rallyteam med ambisjoner. Nå lanserer Hyundai sin versjon og de inviterer til designkonkurranse av den nye bilen. Ser du for deg hvordan en vaskeekte rallybil bør se ut? Gå inn på Hyundai Motorsport for å delta, men fort deg, fristen går ut 10. mai.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway