Gå videre til innhold
Andre Olsen møter den nordiske eliten med sin nybygde Hyundai Veloster på Rudskogen.  Foto: Moldestad Photography
Andre Olsen møter den nordiske eliten med sin nybygde Hyundai Veloster på Rudskogen. Foto: Moldestad Photography

Blogginnlegg -

Far og sønn bygget driftingbil sammen, stiller på Rudskogen i helgen.

Andre Olsen (18) fra Skien har talent for å kjøre bil, spesielt racingbiler i klassen drifting. Selv om han nettopp har tatt førerkortet har han mange år på baken som driftingsjåfør. Sporten hvor man med vilje får bakhjulene til å miste grepet, slik at bilen spinner kontrollert gjennom svingen. Eller for å si det folkelig; kontrollert sladding.

Andre startet bilkjøringen på bane som 14-åring og har nå to sesonger bak seg som aktiv sjåfør i den norske juniorserien for driftere. I år tar han steget opp blant de store gutta og deltar i NM i Pro som er den tøffeste og hardeste klassen.

Spennende med ny bil

Sammen med sin far Kim Olsen (41) har Andre i vinter bygget en helt ny driftingbil, en Hyundai Veloster, som han skal bryne seg på den norske eliten med. Selv om bilen er ferdigbygget understreker Kim og Andre at 2016 blir en prøve, feile og utvikle seg sesong. -Bilen må settes opp og Andre må få fotfeste i Pro serien, sier Kim. - Målet er å komme blant topp 10 i NM Pro og få kjørt mye på Gatebil som gir god kjøretrening, sier en spent far videre.

Fra forhjulsdrift til bakhjulsdrift på rekordtid

Bilen de kjører, en ombygget Hyundai Veloster med 700 hk (900nm), ble bygget på rekordraske fire måneder sist vinter. - Det har vært en krevende prosess og jeg er glad jeg har bygget noen biler før, sier Kim. Først måtte de strippe bilen helt ned. Så kuttet de av det de trengte for å få plass til bakhjulsdrift, siden bilen originalt har fremhjulsdrift. Dermed måtte man også bygge om forstillingen før velteburet og annet utstyr kom på plass. Bilen er selvsagt bygget etter det internasjonale bilsportforbundets regler (FIA) og den kan brukes over hele verden i driftingkonkurranser.

Vil kjøre i utlandet

Og det er nettopp kjøring i utlandet som ligger i planene til far og sønn Olsen. Første mål er å vinne NM i Pro, gjerne i 2017. Men deretter er det profesjonell kjøring i U.S.A. som er målet. Og det burde være realistisk, da flere norske sjåfører har gjort det bra der, som for eksempel Fredrik Åsbø fra Ski som ble verdensmester i 2015.

Stiller opp i Super 3, ny driftingkonkurranse

En helt ny konkurranse hvor tre driftere kjører samtidig får sin debut på Rudskogen denne helgen. Og Andre stiller selvsagt opp sammen med to danske kollegaer i Nissan i et av de 30 Super 3 løpene. 

Dette er teamet til Andre:
1: Karsten ˜Mad Max" Mikkelsen, Danmark, Nissan S13 med 600 hk
2: Andre Olsen, Norge, Hyundai Veloster m/700 hk
3: Martin "Pyramiden" Poorhamidi, Danmark. Nissan Skyline R32 med 710 hk

Aktiv bilfamilie

Med to så aktive menn som Andre og Kim i familien, blir bil en naturlig del av hverdagen. - Vi får god støttet av familien og de er vant til at praten går rundt bil og beslektede aktiviteter, sier Andre. Ved siden av bilsport går han på videregående på industri/teknologi, og om sommeren jobber han på Hurtigruta Carglass. Og om ikke det er nok, er Andre ambassadør for UNG2020 som driver forebyggende tiltak for ungdom mellom 15 og 25 år. - Jeg har stilt opp for Statens vegvesen når de driver trafikksikkerhetsarbeid mot unge, sier Andre som også har tid til kjæresten Pernille innimellom slagene.

Tidligere meritter

  • 2. plass NM jr 2014
  • 2.plass Powerdriftserien JR 2014
  • KNA jr mester 2014
  • 1.plass NC jr cup 2015
  • KNA mester jr 2015

Hyundai Veloster drifting kan følges

Related links

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway