Gå videre til innhold
Nye måter å selge bil på

Blogginnlegg -

Nye måter å selge bil på

Bilbransjen er inne i store forandringer. Det scores høyt på kundetilfredshet, nullutslipps- og hybridbiler er i ferd med å etablere seg, parallelt med at regulering av bilkjøring i byer blir strengere. Ny teknologi påvirker også måten vi kjøper bil på. Bilkunder gjør stadig mer av forberedelsene sine på internett og bilmerkenes aktiviteter der spiller en viktig rolle i valget av bil.

Rockar i England er en bilforhandler som har spesialisert seg på  å selge bil i den digitale verden. De har ikke tradisjonelle salgslokaler, men stiller ut bilene sine i et stort kjøpesenter slik at det skal være enkelt å se og prøvekjøre bilen. Forhandleren selger på denne måten bil 24/7, for kunden ordner selv alt det praktiske fra sin PC, nettbrett eller mobil og bilen blir levert på døra hjemme hos kunden.

Hyundaiforhandleren Rockar startet å selge biler på denne nye måten i november 2014. - Vi har hatt over 100 000 mennesker innom vårt utstillingslokale i Bluewater Shopping Center i Kent på seks måneder, sier Simon Dixon, sjefen for Rockar. - Kunden velger selv bilen og finansieringspakke på nettet og alle får samme pris, sier han. Dette er en måte å handle på som passer nye kundegrupper, som yngre og kvinner svært godt og Rockar tilbyr selvfølgelig også verkstedtjenester.

- Vi er for øvrig svært stolt over nettopp å ha vunnet en pris fra L.E.A.D.E.R (Leaders in European Automotive Development, Excellence and Research) for butikken vår. Et bevis på at vårt arbeid blir anerkjent i bransjen, sier Dixon.

 - Selv om den tradisjonelle bilforhandleren fremdeles vil være viktig for oss, viser Rockars løsning at det finnes nye måter å selge og eie bil på som våre kunder verdsetter, sier Hyundais europasjef Thomas Scmid i en kommentar.

Les mer om konseptet i Automotive News Europe

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway