Gå videre til innhold
Nye måter å selge bil på

Blogginnlegg -

Nye måter å selge bil på

Bilbransjen er inne i store forandringer. Det scores høyt på kundetilfredshet, nullutslipps- og hybridbiler er i ferd med å etablere seg, parallelt med at regulering av bilkjøring i byer blir strengere. Ny teknologi påvirker også måten vi kjøper bil på. Bilkunder gjør stadig mer av forberedelsene sine på internett og bilmerkenes aktiviteter der spiller en viktig rolle i valget av bil.

Rockar i England er en bilforhandler som har spesialisert seg på  å selge bil i den digitale verden. De har ikke tradisjonelle salgslokaler, men stiller ut bilene sine i et stort kjøpesenter slik at det skal være enkelt å se og prøvekjøre bilen. Forhandleren selger på denne måten bil 24/7, for kunden ordner selv alt det praktiske fra sin PC, nettbrett eller mobil og bilen blir levert på døra hjemme hos kunden.

Hyundaiforhandleren Rockar startet å selge biler på denne nye måten i november 2014. - Vi har hatt over 100 000 mennesker innom vårt utstillingslokale i Bluewater Shopping Center i Kent på seks måneder, sier Simon Dixon, sjefen for Rockar. - Kunden velger selv bilen og finansieringspakke på nettet og alle får samme pris, sier han. Dette er en måte å handle på som passer nye kundegrupper, som yngre og kvinner svært godt og Rockar tilbyr selvfølgelig også verkstedtjenester.

- Vi er for øvrig svært stolt over nettopp å ha vunnet en pris fra L.E.A.D.E.R (Leaders in European Automotive Development, Excellence and Research) for butikken vår. Et bevis på at vårt arbeid blir anerkjent i bransjen, sier Dixon.

 - Selv om den tradisjonelle bilforhandleren fremdeles vil være viktig for oss, viser Rockars løsning at det finnes nye måter å selge og eie bil på som våre kunder verdsetter, sier Hyundais europasjef Thomas Scmid i en kommentar.

Les mer om konseptet i Automotive News Europe

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 47246727
Christian Stenbo

Christian Stenbo

Pressekontakt Markedsdirektør 48894911

Relatert materiale

Relaterte nyheter