Følg Hyundai Motor Norway

Rallycross på nært hold

Blogginnlegg   •   aug 24, 2015 11:46 CEST

Billedtekst: Gjestemekaniker Jomar Storler gjør de siste finjusteringer på 600 turbohestekrefter før start

Han stod midt i VM-heksegryta i rallycross i helga. 19 000 tilskuere hadde folkefest på Lånkebanen mens sola strålte fra skyfri himmel og Viasat viste løpet på TV. Jomar Storler fra Kvål var gjestemekaniker hos Frode Holte Motorsport og fikk oppleve rallycross på skikkelig nært hold.

Onsdag i forrige uke gikk Jomar som vanlig på jobben som mekaniker hos Okkenhaug Bil i Trondheim. Da han dro hjem fra jobben den dagen var det klart at helgas hyttetur var avlyst. I stedet var han valgt ut* til å være gjestemekaniker for Frode Holtes team på Lånkebanen. Et team som kjemper i toppen i EM-delen av arrangementet.

- Det var en fantastisk opplevelse, Jeg ble tatt i mot på beste måte av teamet og følte meg likestilt med dem fra første stund. Under selve løpet hadde jeg bestemte oppgaver, men ble også involvert i andre ting underveis, sier Jomar som jobbet i teamet fra fredag morgen til søndag ettermiddag. - På lørdagens kvalifisering fikk Frode en skade på høyre bakhjul, og det var totalt ubrukelig ved ankomst til depot. Vanligvis ville dette vært en litt omfattende reparasjon, men vi fikset det på en halvtimes tid! Fantastisk moro å være med på slikt teamarbeide, sier Jomar. Han jobber til daglig med å skru Hyundai hos Okkenhaug Bil, og kan bekrefte at det er en del ting som er forskjellig fra en standard Hyundai i20 til Frodes i20 med 600 hk.- Men kjernekunnskapen om bil var likevel uvurderlig for å kunne bidra i et slikt team, avslutter han.

Også teamsjef Trond Holte var imponert. - Jomar skled rett inn i teamet og viste stor entusiasme, forståelse og kunnskap. Han kastet seg over oppgavene og var virkelig en ressurs for oss, sier Trond. Frode kom til EM-finalen i helgens løp der han hadde en knallstart og lå hakk i hel med vinneren, og lederen av EM,Tommy Rustad. Men i andre svingen snurret Frode og endte sist i finalen. -Vi ligger allikevel på 5. plass i EM-delen av konkurransen og er optimister i tiden fremover, avslutter Trond Holte.

*Jomar kvalifiserte seg til jobben som gjestemekaniker gjennom deltagelse på et av Hyundai Norges mekanikerkurs og som deltager i en mekanikerkonkurranse.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.