Gå videre til innhold
Rallycross på nært hold

Blogginnlegg -

Rallycross på nært hold

Billedtekst: Gjestemekaniker Jomar Storler gjør de siste finjusteringer på 600 turbohestekrefter før start

Han stod midt i VM-heksegryta i rallycross i helga. 19 000 tilskuere hadde folkefest på Lånkebanen mens sola strålte fra skyfri himmel og Viasat viste løpet på TV. Jomar Storler fra Kvål var gjestemekaniker hos Frode Holte Motorsport og fikk oppleve rallycross på skikkelig nært hold.

Onsdag i forrige uke gikk Jomar som vanlig på jobben som mekaniker hos Okkenhaug Bil i Trondheim. Da han dro hjem fra jobben den dagen var det klart at helgas hyttetur var avlyst. I stedet var han valgt ut* til å være gjestemekaniker for Frode Holtes team på Lånkebanen. Et team som kjemper i toppen i EM-delen av arrangementet.

- Det var en fantastisk opplevelse, Jeg ble tatt i mot på beste måte av teamet og følte meg likestilt med dem fra første stund. Under selve løpet hadde jeg bestemte oppgaver, men ble også involvert i andre ting underveis, sier Jomar som jobbet i teamet fra fredag morgen til søndag ettermiddag. - På lørdagens kvalifisering fikk Frode en skade på høyre bakhjul, og det var totalt ubrukelig ved ankomst til depot. Vanligvis ville dette vært en litt omfattende reparasjon, men vi fikset det på en halvtimes tid! Fantastisk moro å være med på slikt teamarbeide, sier Jomar. Han jobber til daglig med å skru Hyundai hos Okkenhaug Bil, og kan bekrefte at det er en del ting som er forskjellig fra en standard Hyundai i20 til Frodes i20 med 600 hk.- Men kjernekunnskapen om bil var likevel uvurderlig for å kunne bidra i et slikt team, avslutter han.

Også teamsjef Trond Holte var imponert. - Jomar skled rett inn i teamet og viste stor entusiasme, forståelse og kunnskap. Han kastet seg over oppgavene og var virkelig en ressurs for oss, sier Trond. Frode kom til EM-finalen i helgens løp der han hadde en knallstart og lå hakk i hel med vinneren, og lederen av EM,Tommy Rustad. Men i andre svingen snurret Frode og endte sist i finalen. -Vi ligger allikevel på 5. plass i EM-delen av konkurransen og er optimister i tiden fremover, avslutter Trond Holte.

*Jomar kvalifiserte seg til jobben som gjestemekaniker gjennom deltagelse på et av Hyundai Norges mekanikerkurs og som deltager i en mekanikerkonkurranse.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway