Gå videre til innhold
10 milllioner Hyundai

Nyhet -

10 milllioner Hyundai

Hyundai har nådd en milepæl i bilindustrien med 10 millioner eksemplarer av modellen Elantra solgt. Modellen er dermed medlem av en eksklusiv klubb av bilmodeller som har solgt så mange eksemplarer. Den første bilen til å nå 10 millioner var T-Ford som endte opp med totalt 16,5 millioner før samlebåndet stanset i 1927. Folkevognbobla endte opp med over 21 millioner eksemplarer da produksjonen i Mexico stanset i 2003. Men den modellen som har solgt mest gjennom tidene, og fremdeles er i produksjon, er Toyota Corolla med 40 millioner eksemplarer fordelt over 11 generasjoner siden 1966. En annen utfordrer i denne klubben er Lada, eller VAZ 2101 som i perioden 1970 til 1988 solgte 19,3 millioner eksemplarer.

Hyundai Elantra, også solgt som Avante i enkelte markeder, ble lansert i 1990 og modellen er nå inne i sin femte generasjon. Bilen vant i 2012 Årets bil i USA, Canada og Sør-Afrika, i tillegg til at den vant Autobest i Europa. Elantra fornyes kontinuerlig for å holde tritt med utviklingen på de markedene den selges og Hyundai forventer å selge mange flere eksemplarer de neste årene

Elantra ble solgt i Norge fra 1992 til 2007 i totalt 9 068 eksemplarer. Toppåret var 1996 da det ble solgt 2 265 stk.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway