Gå videre til innhold
10 milllioner Hyundai

Nyhet -

10 milllioner Hyundai

Hyundai har nådd en milepæl i bilindustrien med 10 millioner eksemplarer av modellen Elantra solgt. Modellen er dermed medlem av en eksklusiv klubb av bilmodeller som har solgt så mange eksemplarer. Den første bilen til å nå 10 millioner var T-Ford som endte opp med totalt 16,5 millioner før samlebåndet stanset i 1927. Folkevognbobla endte opp med over 21 millioner eksemplarer da produksjonen i Mexico stanset i 2003. Men den modellen som har solgt mest gjennom tidene, og fremdeles er i produksjon, er Toyota Corolla med 40 millioner eksemplarer fordelt over 11 generasjoner siden 1966. En annen utfordrer i denne klubben er Lada, eller VAZ 2101 som i perioden 1970 til 1988 solgte 19,3 millioner eksemplarer.

Hyundai Elantra, også solgt som Avante i enkelte markeder, ble lansert i 1990 og modellen er nå inne i sin femte generasjon. Bilen vant i 2012 Årets bil i USA, Canada og Sør-Afrika, i tillegg til at den vant Autobest i Europa. Elantra fornyes kontinuerlig for å holde tritt med utviklingen på de markedene den selges og Hyundai forventer å selge mange flere eksemplarer de neste årene

Elantra ble solgt i Norge fra 1992 til 2007 i totalt 9 068 eksemplarer. Toppåret var 1996 da det ble solgt 2 265 stk.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway