Følg Hyundai Motor Norway

Avanserte sikkerhetssystemer gir topp resultat i sikkerhetstest

Nyhet   •   des 01, 2016 13:00 CET

Årets bil 2017 i Norge, Hyundai IONIQ har fått fem stjerner i Euro NCAP sikkerhetstest

Nye bilmodeller må gjennom en sikkerhetstest utført av nøytrale Euro NCAP. Nå har Hyundai IONIQ, Årets Bil i Norge, blitt grundig gjennomgått og fått toppkarakter med fem stjerner. Spesielt innen sikring av voksne og barn, fotgjengere og sikkerhetsassistenter fikk bilen toppkarakter.

Utviklingen innen sikkerhetssystemer har vært formidabel de siste årene. Dette er systemer som passivt og aktivt hjelper sjåføren å redusere omfanget av ulykker. Det betyr at ingen bil kan forvente fem stjerner uten å ha disse systemene installert.

Autonome bremser

Det autonome bremsesystemet sikrer at det bremses så bestemt og hardt som en situasjon tilsier. Systemet har både frontradar og kamera, og først får sjåføren et visuelt og akustisk varsel. Deretter vurderer systemet situasjonen og hvis fører ikke reagerer, aktiveres bremsene på for å unngå en ulykke. Systemet virker fra åtte km/t og oppover.

Filskifteassitent holder bilen på veien

For å få fem stjerner kreves det et fungerende filvarslingssystem. Det er et system som varsler med lydsignaler hvis man er på vei ut fra veibanen. Rattet gir også signaler om hvilken retning bilen bør kjøres for å unngå en ulykke.

Adaptiv Smart Cruise kontroll sikrer avstand til bilen foran.

En annen viktig funksjon Euro NCAP vurderer er Adaptiv Smart Cruise Controll. Systemet sørger for at bilen holder oppgitt hastighet, samtidig som den justerer avstanden til bilen foran ved akselerasjon eller oppbremsing.

Hyundai IONIQ, tre biler i en.

Hyundai IONIQ selges i tre varianter, som hybrid, ladbar hybrid og elbil. Alle med fem stjerner i Euro NCAP takket være en lang liste med sikkerhetsutstyr som sikrer at forbruker får en av de sikreste bilene på markedet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.