Gå videre til innhold
Årets bil 2017 i Norge, Hyundai IONIQ har fått fem stjerner i Euro NCAP sikkerhetstest
Årets bil 2017 i Norge, Hyundai IONIQ har fått fem stjerner i Euro NCAP sikkerhetstest

Nyhet -

Avanserte sikkerhetssystemer gir topp resultat i sikkerhetstest

Nye bilmodeller må gjennom en sikkerhetstest utført av nøytrale Euro NCAP. Nå har Hyundai IONIQ, Årets Bil i Norge, blitt grundig gjennomgått og fått toppkarakter med fem stjerner. Spesielt innen sikring av voksne og barn, fotgjengere og sikkerhetsassistenter fikk bilen toppkarakter.

Utviklingen innen sikkerhetssystemer har vært formidabel de siste årene. Dette er systemer som passivt og aktivt hjelper sjåføren å redusere omfanget av ulykker. Det betyr at ingen bil kan forvente fem stjerner uten å ha disse systemene installert.

Autonome bremser

Det autonome bremsesystemet sikrer at det bremses så bestemt og hardt som en situasjon tilsier. Systemet har både frontradar og kamera, og først får sjåføren et visuelt og akustisk varsel. Deretter vurderer systemet situasjonen og hvis fører ikke reagerer, aktiveres bremsene på for å unngå en ulykke. Systemet virker fra åtte km/t og oppover.

Filskifteassitent holder bilen på veien

For å få fem stjerner kreves det et fungerende filvarslingssystem. Det er et system som varsler med lydsignaler hvis man er på vei ut fra veibanen. Rattet gir også signaler om hvilken retning bilen bør kjøres for å unngå en ulykke.

Adaptiv Smart Cruise kontroll sikrer avstand til bilen foran.

En annen viktig funksjon Euro NCAP vurderer er Adaptiv Smart Cruise Controll. Systemet sørger for at bilen holder oppgitt hastighet, samtidig som den justerer avstanden til bilen foran ved akselerasjon eller oppbremsing.

Hyundai IONIQ, tre biler i en.

Hyundai IONIQ selges i tre varianter, som hybrid, ladbar hybrid og elbil. Alle med fem stjerner i Euro NCAP takket være en lang liste med sikkerhetsutstyr som sikrer at forbruker får en av de sikreste bilene på markedet.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway