Gå videre til innhold
Hyundais nye råskinn, i30 N har blitt testet på England landeveier. I vinter fikk den kjørt seg på snø og is i Sverige
Hyundais nye råskinn, i30 N har blitt testet på England landeveier. I vinter fikk den kjørt seg på snø og is i Sverige

Nyhet -

Gatetest av nytt råskinn

Hyundai fortsetter testingen av nye i30 N, selskapets første high performancebil. I vinter kjørte de test i Sverige med rallyesset Thierry Neuville. Nå har de sporet opp de mest krevende veiene i England for ytterligere testing. Denne gang var det fintuning og sjekking av adaptivt hjuloppheng og forskjellige kjøremodus som ble gjennomgåttt.

Råskinnet i30 N er basert på nye i30, men som high performancebil er den bygget fra grunnen for å levere topp kjøreglede både på landevei og bane. «N» står både for Namyang, stedet i Korea hvor Hyundai har sitt utviklingssenter, og for Nürburgring, den verdensberømte banen hvor Hyundai har sitt testsenter. - Vi er ser nå slutten av utviklingsarbeidet, sier Hyundaisjef Albert Biermann. -Vi jobber med å forsikre oss om at i30 N kan møte våre kunders forventninger til en slik bil, sier han. Biermann vil forsikre seg om at de nye bilene tåler hverdagen med forventningsfulle kunder. - England har veier som virkelig setter krav til denne bilen, svingete og utfordrende, sier han.

Stiller i løp før lansering

Etter at testen er ferdig vil to i30 N biler stille i ADAC Zürich 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av mai. Begge med hver sin to liters turbomotor med seks-trinns girkasse, identisk med det som blir levert på bilene som skal på markedet. Racet vi gi Hyundais ingeniører verdifull innsikt for de siste justeringer før bilen kommer i salg i sommer.

Related links

Emner

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway