Gå videre til innhold
Hyundai Tucson med ny toppscore i sikkerhetstest

Nyhet -

Hyundai Tucson med ny toppscore i sikkerhetstest

Euro NCAP* har gitt Hyundai Tucson fem stjerner** etter at bilen har vært gjennom den krevende sikkerhetstesten som gjør det enklere for forbrukere å vurdere ulike biler opp mot hverandre.

Rangeringen fokuserer på kjøretøyets sikkerhetssystemer, som samles til en totalscore. For å oppnå fem stjerner** forventes det siste i sikkerhetsutstyr, som f.eks. filvarsler (LKAS***) og systemer for fartskontroll.  - Vi er selvfølgelig fornøyd med at Tucson, som forventet, har oppnådd fem stjerner i Euro NCAP, sier Hyundais PR-sjef Morten Brusletto. Han viser også til følgende oversikt over sikkerhetsutstyret i nye Tucson:

  • AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unnga farlige situasjoner.
  • LKAS*** (Lane Keeping Assist System) er et aktivt system som gjør at man unngår uønsket skifte av kjørebane.
  • BSD (Blind Spot detector) er et radarsystem som overvåker bilens bakdel og varsler om evt kjøretøy i dens dødvinkel.
  • VSM (Vehicle Stability Management) konbinerer ESC (Electronic Stability Control) med MDPS (Motor Driven Power Steering) for å bistå føreren i unnamanøvrer
  • RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) bruker radar til å varsle om kryssende traffik bak bilen i ryggesituasjoner.
  • AHS (Active Hood System) beskytter fotgjenger og syklister ved å åpne panseret for å dempe støtet ved frontkollisjoner.
  • SPAS (Smart Parking Assist System) tar seg av både luke- og paralellparkering.

*Euro NCAP: European New car Assessment Programme er en uavhengig organisasjon som gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.

**Fem stjerner signaliserer at bilen ligger helt i topp mht Euro NCAP sikkerhet.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway