Gå videre til innhold
Hyundai Tucson med ny toppscore i sikkerhetstest

Nyhet -

Hyundai Tucson med ny toppscore i sikkerhetstest

Euro NCAP* har gitt Hyundai Tucson fem stjerner** etter at bilen har vært gjennom den krevende sikkerhetstesten som gjør det enklere for forbrukere å vurdere ulike biler opp mot hverandre.

Rangeringen fokuserer på kjøretøyets sikkerhetssystemer, som samles til en totalscore. For å oppnå fem stjerner** forventes det siste i sikkerhetsutstyr, som f.eks. filvarsler (LKAS***) og systemer for fartskontroll.  - Vi er selvfølgelig fornøyd med at Tucson, som forventet, har oppnådd fem stjerner i Euro NCAP, sier Hyundais PR-sjef Morten Brusletto. Han viser også til følgende oversikt over sikkerhetsutstyret i nye Tucson:

  • AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unnga farlige situasjoner.
  • LKAS*** (Lane Keeping Assist System) er et aktivt system som gjør at man unngår uønsket skifte av kjørebane.
  • BSD (Blind Spot detector) er et radarsystem som overvåker bilens bakdel og varsler om evt kjøretøy i dens dødvinkel.
  • VSM (Vehicle Stability Management) konbinerer ESC (Electronic Stability Control) med MDPS (Motor Driven Power Steering) for å bistå føreren i unnamanøvrer
  • RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) bruker radar til å varsle om kryssende traffik bak bilen i ryggesituasjoner.
  • AHS (Active Hood System) beskytter fotgjenger og syklister ved å åpne panseret for å dempe støtet ved frontkollisjoner.
  • SPAS (Smart Parking Assist System) tar seg av både luke- og paralellparkering.

*Euro NCAP: European New car Assessment Programme er en uavhengig organisasjon som gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.

**Fem stjerner signaliserer at bilen ligger helt i topp mht Euro NCAP sikkerhet.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway