Gå videre til innhold
Slik ser Hyndias paviljong på sjøsiden av Oslo S ut
Slik ser Hyndias paviljong på sjøsiden av Oslo S ut

Nyhet -

Viser ny elbil midt i Oslo sentrum

Hyundai har satt opp en stor og svært synlig paviljong på sjøsiden av Oslo S for å vise frem sine nye IONIQ elbiler. De har invitert miljøforkjempere, miljøpolitikere og journalister til å kjøre bilen så gjerrig som mulig på en gitt distanse innenfor en idealtid.

Det er sjelden bilbransjen i Norge viser seg frem på denne måte. - Vi er et av fire land i Europa hvor denne flotte paviljongen blir satt opp, sier markedsdirektør Christian Stenbo hos Hyundai Norge. Det skyldes selvsagt at Norge er et av verdens ledende elbil-land. Stenbo sier Norge også er et prioritert land mht leveranse av IONIQ. - Det er bra, for vi nærmer oss allerede 1 000 forhåndsbestilte biler, sier han.

Prøvekjøring for alle

Hyundai har invitert politikere, miljøforkjempere og journalister til å prøvekjøre de nye, drivstoffgjerrige bilene. De skal konkurrere om hvem som kan kjøre elbilen mest mulig nøysomt i en rute på idealtid rundt i Oslo. Men hvem som helst kan prøvekjøre og utfordre de inviterte. Alt som kreves er et førerkort og en smart fot på pedalen.

Kaffe til pendlere og videomorro

Siden paviljongen ligger ved trafikknytepunktet Oslo S blir det hver dag servering av gratis kaffe til morgentrette togpendlere og andre forbipasserende på vei til jobb.

Bilene er klare for prøvekjøring

Hyundai IONIQ-modellene kommer i tre varianter. To av dem blir å finne på denne utstillingen. IONIQ electric er en elbil med rekkevidde på opp til 28 mil, avhengig av kjørestil og forhold. Ved tester i Norge har bilen oppnådd forbruk ned til 1,09 Kwh pr mil på norske landeveier med norske fartsgrenser. Hybriden har under lignende forhold kjørt på 0,377 liter pr mil. Dvs at den kan kjøre Oslo-Trondheim frem og tilbake (ca 1 050 km) uten å fylle opp bensintanken på 45 liter.

Komplett leverandør av elektriske biler

Hyundai har i flere år solgt den serieprodusert hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell. Med IONIQ ladehybrid, som kommer i første halvdel av 2017, blir dermed Hyundai den ledende leverandøren av elektriske biler på markedet.

Paviljongen på sjøsiden av Oslo S er åpen fra kl 07:00 til 19:00 hver dag fra tirsdag 11. til tirsdag 18. oktober.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway