Gå videre til innhold
Bilen ringer selv etter hjelp

Pressemelding -

Bilen ringer selv etter hjelp

Hyundai introduserer i disse dager et system som blant annet kan ringe etter hjelp hvis en bilfører får et illebefinnende eller ikke er i stand til å f.eks. ringe nødtelefon selv. Systemet heter BlueLink og er et avansert telecom-system for kommunikasjon mellom kontoret, hjemmet, mobiltelefon og bilen. BlueLink presenteres på CES messen i Las Vegas 6.-9. januar.

Stemmeaktivering gjør at bilistens kommunikasjonsbehov kan håndteres på en tryggere måte også i bilen. BlueLink har innebygget GPS og mer enn 30 andre funksjoner som f.eks fjernstart av bilen, lokalisering for sosiale nettverk og sporingsteknologi med mulighet til å sjekke hvor og hvordan bilen kjøres når den lånes ut.

- For Hyundai er slike systemer et virkemiddel for å være en ledende aktør i bilbransjen, sier Morten Brusletto, PR-manager hos Hyundai i Norge.

BlueLink vil først bli tilgjengelig i U.S.A senere i år i Sonata (i40 i Europa) og så i Veloster sportscoupe. Etterhvert vil systemet også introduseres i andre land.

Les mer om Hyundais deltagelse på 2011 CES messen i Las Vegas 6.-9. januar i vedlagte pressemelding.

Related links

Emner

Tags


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca 75.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway