Gå videre til innhold
Nye Hyundai Tucson. Foto Hyundai
Nye Hyundai Tucson. Foto Hyundai

Pressemelding -

Elektrisk utvikling: Nå blir Tucson hybrid

Hyundai har tatt en ledende posisjon på elektriske drivlinjer, og er i førersetet på miljø med modeller som KONA electric, IONIQ electric og den hydrogenelektriske SUVen NEXO. I tillegg er merket det eneste som tilbyr alle de store elektrifiserte drivlinjene - hybrid, plug-in, fullelektrisk og hydrogenelektrisk. Nå kommer familie-SUVen Tucson i elektrifisert variant.

- Med Tucson som 48V letthybrid lanserer vi det som må sies å være en svært attraktiv bil i det norske markedet. Stor og romslig familie-SUV med mulighet for firehjulstrekk og en effektiv og elektrifisert drivlinje er midt i blinken, sier produktsjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Tucson kommer i faceliftet utgave sommeren 2018, og får en rekke spennende nyheter. Allerede fra start tilbys bilen som letthybrid, i kombinasjon med en 2.0-liters dieselmotor. 

- Denne er imidlertid ikke optimal med tanke på norske avgifter, og vi velger heller å vente på at vår helt nye 1.6-liters SmartStream dieselmotor kommer som letthybrid tidlig i 2019.

Denne motoren vil tilbys som standard koblet mot en 7-trinns dobbeltclutchkasse (DCT), og man kan velge om man vil ha for- eller firehjulstrekk. 

- Allerede som ren dieselmotor forventer vi at Tucson med 1.6-literen vil få en svært gunstig prisposisjon i markedet, og som letthybrid bør den bli meget bra. Særlig gjelder det med firehjulstrekk, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai. 

Uten 48V-systemet lanseres den nye SmartStream-motoren i sommer.

Rene teknologier

48V-systemet bidrar til å senke utslippene betraktelig. Hyundais målsetning er at reduksjonen i dieselforbruk og CO2 skal være syv prosent. 

- Med vårt nye letthybridsystem på plass i bestselgeren vår Tucson, fortsetter vi selskapets elektrifiseringsstrategi som har som mål å gjøre rene teknologier tilgjengelig for enda flere kunder, sier markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe, og legger til:

- For at vi skal fortsette dette gode arbeidet, har dette svært effektive systemet blitt utviklet av ingeniørene ved vårt europeiske tekniske senter. Systemet vil i fremtiden bli gjort tilgjengelig med flere motorer, som en del av vårt svært brede utvalg av elektrifiserte løsninger. 

Tucson lanseres i faceliftet utgave sommeren 2018. I tillegg til hybrid drivlinje, får bilen en rekke andre utstyrsnyheter. Dette inkluderer blant annet full LED-lykter, adaptiv cruise control, premiumlydanlegg fra KRELL, head-up display, around view monitor og mye annet. I tillegg er designet oppdatert for å passe europeiske kunder enda bedre. Tucson er allerede en av Europas mest solgte SUVer. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 54 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway