Gå videre til innhold
Første Hyundai i10 produsert i Tyrkia

Pressemelding -

Første Hyundai i10 produsert i Tyrkia

Den første nye i10 har rullet ut fra Hyundais fabrikk i Tyrkia. Fabrikken har doblet kapasiteten for å håndtere produksjon av nye i10 som ble vist for første gang på IAA bilmessen i Frankfurt. Det betyr at denne fabrikken nå kan produsere opp til 200 000 biler i året. Utvidelsen har kostet 677 millioner dollar og skapt 2 700 nye arbeidsplasser i Tyrkia. Fabrikken har produsert i20 for det europeiske markedet siden 2010 og vil fortsatt være Hyundais fabrikk for mindre modeller som i10 og i20.

Nye Hyundai i10 er utviklet og designet på Hyundais europeiske designsenter i Rüsselsheim i Tyskland.

Fabrikken ble etablert i 1997 som Hyundais første utenfor Korea.

For mer informasjon se vedlegg.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med 90.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt over 80.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway