Gå videre til innhold
Hänninen er Hyundai Motorsports mystiske fører

Pressemelding -

Hänninen er Hyundai Motorsports mystiske fører

Den finske føreren Juho Hänninen er én av Hyundai Motorsports testførere fram til Hyundais WRC-debut i Rally Monte Carlo januar 2014. I løpet av 2013 vil Hyundai Motorsport arbeide med flere ulike testførere.

Hyundai Motorsport etablerte sitt motorsport-team i Alzenau i Tyskland i begynnelsen av dette året. Testførere er en integrert del av teamets utviklingsprogram, og er nødvendig for å utvikle ferdighetene og kunnskapen som trengs for å utvikle en konkurransedyktig rallybil på kort tid.

Seks måneder før debuten i Rally Monte Carlo i januar 2014, er Hyundai Motorsport i gang med et intensivt testprogram for å evaluere og utvikle sin Hyundai i20 WRC-bil under alle slags forhold og i ulike terreng.

Hänninen vant den interkontinentale Rally Challenge i 2010, etterfulgt av seriene FIA Super 2000 World Rally Championship og FIA European Rally Championship i henholdsvis 2011 og 2012. Nå er han altså en del av Hyundai Motorsport for å forberede debuten til Hyundai i 2014 FIA World Rally Championship.

Hyundai Motorsport vil snart annonsere enda en testfører for resten av 2013. Sjåførene for 2014 vil først bli annonsert mot slutten av året.

- Vi er veldig glade for å ønske Juho velkommen i vårt testprogram for 2013. Jeg er sikker på at hans erfaring og bakgrunn vil bidra positivt i prosjektet, og vi er fornøyde med den jobben han har gjort så langt. Vi har bestemt oss for å jobbe med ulike førere med ulike ferdigheter og egenskaper dette året, noe som vil gi oss verdifulle tilbakemeldinger framfor 2014, sier Hyundai Motorsports team-leder Michel Nandan i en kommentar.

Hänninen på sin side, er også fornøyd med å være testfører.
- Jeg er entusiastisk over å være en del av Hyundai Motorsports testprogram dette året. Det er en fantastisk mulighet å kunne jobbe så tett på en produsent og gi mitt bidrag til denne store utfordringen. Det første løpet med i20 WRC var veldig positivt for meg. Jeg er imponert over arbeidet teamet har lagt ned så langt, og på så utrolig kort tid. Jeg føler meg komfortabel med alle i teamet og ser fram til å fortsette å jobbe med dem de neste seks månedene, avslutter han.

Emner

Tags


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med 90.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt over 80.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway