Gå videre til innhold
Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai
Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai får flest sikkerhetspriser av IIHS - utmerkelser for både KONA, IONIQ 5 og IONIQ 6

•Med 10 TSP og seks TSP+-priser leder Hyundai-konsernet, inkludert merkene Hyundai, Kia og Genesis, an i bransjen med flest TSP/TSP+-utmerkelser

•Hyundai og Genesis delte andreplassen totalt, med syv priser (to TSP + og fem TSP) for Hyundai og syv priser (tre TSP + og fire TSP) for Genesis. Kia fikk to priser (en TSP + og en TSP)

• Både KONA og IONIQ 6 fikk TSP+-utmerkelser, mens IONIQ 5 fikk TSP-utmerkelse. Alle tre for sitt svært høye sikkerhetsnivå

Hyundai Motor Group (konsernet) deler at Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) i USA har hedret hele 16 modeller fra Hyundai Motor Company, Kia Corporation og Genesis, med prestisjetunge IIHS 2024 TOP SAFETY PICK (TSP) og TSP+-priser. Det er mer enn noen annen bilprodusent i den årlige sikkerhetsvurderingen.

Konsernets oppnåelser i IIHS 2024 er et bevis på et urokkelig fokus på sikkerhet. Med 10 TSP og seks TSP+-priser leder konsernet, inkludert merkene Hyundai, Kia og Genesis, an bransjen med flest kombinerte TSP/TSP+-utmerkelser. Denne prestasjonen bekrefter konsernets forpliktelse til å være en sikkerhetsleder og dets kontinuerlige innsats for å gi det høyeste beskyttelsesnivået for passasjerer og andre trafikanter.

- Hyundai Motor Group er stolt over å ha oppnådd den ledende posisjonen i bransjen med de nye IIHS 2024 TSP/TSPP+-prisresultatene, sier Brian Latouf, president og Global Chief Safety and Quality Officer i Hyundai Motor Group.

- Hos Hyundai er sikkerhet grunnleggende for våre kjøretøydesign, noe som demonstreres ved å oppnå bransjens beste sikkerhetsutmerkelser for 16 av våre produkter.

Blant konsernets merker kom Hyundai og Genesis på en delt andreplass totalt, med syv priser (to TSP+ og fem TSP) for Hyundai og syv priser (tre TSP+ og fire TSP) for Genesis. Kia fikk to priser (en TSP+ og en TSP). Denne anerkjennelsen fremhever de eksepsjonelle sikkerhetsstandardene som finnes i Hyundai, Kia og Genesis-kjøretøy.

For Hyundai Motor inkluderte TSP+-vinnerne den kompakte SUV-en KONA og den store elbilen IONIQ 6. TSP-vinnerne inkluderte kompakte ELANTRA, familie-SUVene IONIQ 5 og TUCSON, den store SUVen PALISADE og den kompakte pickupen Santa CRUZ.

For Genesis inkluderte TSP+-vinnerne den store luksusbilen Electrified G80, den kompakte SUVen GV60 og luksus-SUVen GV80. TSP-vinnerne inkluderte de store luksusbilene G80 og G90, og luksus-SUVene Electrified GV70 og GV70.

For Kia var TSP+-vinneren den store SUVen TELLURIDE. TSP-vinneren var SUV-en SPORTAGE.

For å kvalifisere for en IIHS TSP eller TSP+, må kjøretøyene få en god vurdering i en rekke sikkerhetstester. Dette inkluder naturligvis kollisjonssikkerheten for alle om bord, men også påvirkning på myke trafikanter og fotgjengere. Gode lykter på alle tilgjengelige modeller er også et viktig kriterium.

For 2024-versjonene av TSP/TSP+ har IIHS hevet kravene, og utfordret bilprodusenter til å forbedre beskyttelsen for baksetepassasjerer, og å forbedre systemer for å unngå fotgjengerulykker.

-Vi setter pris på de mer utfordrende kravene som IIHS har krevd i 2024 for å få TSP/TSP+-prisene, sier Latouf i Hyundai.

-Utviklingen som er gjort på kjøretøyene våre for å oppnå disse krevende utmerkelsene, gir det høyeste beskyttelsesnivået for våre kunder og andre myke trafikanter. Sikkerhet er en topp prioritet for selskapet vårt, og forpliktelsen til kundene våre er dokumentert av disse nylige utmerkelsene.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway