Gå videre til innhold
Hyundai introduserer ny og romslig i10

Pressemelding -

Hyundai introduserer ny og romslig i10

Den nye generasjonen Hyundai i10 tilbyr komfort og sikkerhetsutstyr på linje med biler i segmentet over, og har best plass i sin klasse. Her er de aller første bildene av den nye minibilen.

Hyundai i10 er en splitter ny A-segment bil, som lanseres fem år etter at forgjengeren ble introdusert. Den nye generasjonen viser at Hyundai har gjort store fremskritt i minibilsegmentet, med funksjoner man typisk finner i større biler. Et rikt utstyrsnivå, god plass og bra funksjonalitet forbundet med fin design, raffinerte kjøreegenskaper og lavt innvendig støynivå, setter nye nivåer for Hyundais begrep ‘true value’.

Høy komfort og sikkerhetsutstyr

Kjøpere av den nye generasjonen i10 blir tilbudt et høyt komfortnivå og mye sikkerhetsutstyr. Utstyr som automatisk klimakontroll, oppvarmet skinnratt og cruise control med hastighetsbegrenser gir følelsen av å sitte i en større bil. Sikkerhetsfunksjonene inkluderer elektronisk stabilitetskontroll (ESP) og kollisjonsputer som også innbefatter sidegardiner foran.

Lengre, bredere og lavere

Nye Hyundai i10 er 80 millimeter lengre, 65 millimeter bredere og 50 millimeter lavere enn sin forgjenger, og får dermed klassens største benplass og lastekapasitet. Passasjerene i for- og baksetet nyter godt av en kombinert benplass på 1890 millimeter, mens bagasjerommet har vokst med mer enn ti prosent, til 253 liter med alle setene på plass.

Den nye generasjonen i10 er basert på en helt ny plattform med fem millimeter lengre akselavstand, samtidig som bakdemperne er flyttet for å gi mer presis hjulkontroll på alle typer underlag. Bedre kjøredynamikk og lavere støynivå gir en opplevelse nærmere B-segmentet.

Dynamisk eksteriør og moderne interiør

Sjefdesigner Thomas Bürkle og hans europeiske designteam har laget en dynamisk form på eksteriøret ved å bruke ‘fluidic sculpture’, Hyundai Motor Companys designfilosofi, for å synliggjøre den nye bilens atletiske proporsjoner og generøse utvendige dimensjoner. Det dynamiske eksteriøret forsterkes av et moderne interiør med god kvalitetsfølelse på materialene.

I likhet med 95 prosent av Hyundais biler solgt i Europa, er den nye generasjonen i10 designet og
utviklet på Hyundais teknologisenter i Rüsselsheim, Tyskland. Dette er den første Hyundai’en i A-segmentet som blir bygget i regionen.

Produksjonsstart i september

Produksjonen av bilen starter i september, på Hyundais fabrikk i Ízmit, Tyrkia. Årlig produksjonskapasitet på fabrikken, som allerede bygger Hyundais B-segmentbil i20, øker til 200.000 biler, noe som fører til en større investering i infrastruktur i regionen. Når den nye generasjonen i10 kommer i salg, vil 90 prosent av Hyundais biler solgt i Europa være bygget i regionen.

Den nye generasjonen Hyundai i10 kan tas i øyesyn på bilmessen i Frankfurt, "Internationale Automobil-Ausstellung" (IAA), i september 2013.

Tre eksteriørbilder og pressemeldingen i engelsk versjon er vedlagt. Ytterligere informasjon kommer i forkant av IAA.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med 90.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt over 80.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway