Gå videre til innhold
Hyundais nye i30 med cascade-grill
Hyundais nye i30 med cascade-grill

Pressemelding -

Hyundai lanserer ny og moderne i30

Hyundais nye i30 lanseres nå med flere nye sikkerhetssystemer enn noen gang, DCT automatgir som sparer 20 % drivstoff og to utslippsgjerrige turbomotorer. Denne bilen er Hyundais svar på kundenes ønsker, med alt hva dagens teknologi har å by på.

Hyundai har lyttet grundig til sine kunder for å skape en bil med høy verdi for så vel familier og enslige, som eldre og unge. Hyundai i30 skal fremstå som det opplagte valget for de som ønsker moderne design, kvalitet, en effektiv og dynamisk kjøreopplevelse og topp sikkerhet. Når denne modellen lanseres på nyåret i 2017 blir den spydspissen for bl.a. modeller under Hyundais høy-ytelsesprogram «N».

Effektive motorer med lavt forbruk og utslipp

Bilen som blir tilbudt på det norske markedet kommer med en fire-sylinderet 1,4 turbobensinmotor med 140 HK/242 Nm. Den fås med både 7-trinns DCT automatgirkasse og manuelt 6-trinnsgir. Motoren er 14 kg lettere enn sin forgjenger og er testet i 10 000 km på 95 % ytelse på Hyundais testsenter på Nürburgring, noe som tilsvarer 150 000 km med normal kjøring.

Man kan også velge en 1,0 liters tre-sylinderet turbobensinmotor med 120 HK/170 Nm med 6-trinns manuelt gir. Denne motoren gir lavt utslipp og har massevis av kjøreglede.

Sikkerheten på topp

Nye i30 har en rekke sikkerhets- og førerassistentsystemer:

  • AEB (Autonomous Emergency Braking) inkluderer et kollisjonsvarslingssystem FCWS (Front Collision Warning System). Systemet varsler om mulige farlige situasjoner og bremser automatisk hvis påkrevetmed en radar og flere kamerasensorer som varsler sjåføren i tre steg. Først varsles man visuelt og akustisk, deretter vil systemet bremse i.h.t. farenivået helt opp til maksimal bremsing ved fare for kollisjon. Systemet er i drift fra 10 km/t.
  • DAA (Driver Attention Alert) registrerer kjøremønster for å unngå potensielle farlige situasjoner. Systemet analyserer måten bilen blir kjørt på mht styring, posisjonering i kjørebanen og kjøretid. Ved uregelmessigheter blir sjåføren varslet.
  • SCC (Smart Cruise Control) bruker radarsensorer i front av bilen til å justere avstand til kjøretøy foran som kjører langsommere enn den farten bilen er satt opp med.
  • BSD (Blind Spot Detector) er en radar som sammen med filskiftevarsler varsler om biler eller gjenstander som kan være vanskelig å se fra sjåførens posisjon. Dette systemet brukes også til å varsle om traffik som kan være i veien ved rygging eller i områder hvor dette er vanskelig å se. RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) skanner 180 grader før det advarer sjåføren om evt. hindringer.
  • SLIF (Speed Limit Information Function) leser fartsskilt og informerer sjåføren og navigasjonssystemet om gjeldende fartsgrense.
  • HBA (High Beam Assist) oppdager kjøretøy som kommer i mot og skrur ned fra fjernlys til nærlys. Fjernlyset settes automatisk på når det ikke kommer møtende biler.

Også den passive sikkerheten blir ivaretatt med ekstra sterkt stål som gjør at bilen har 22 % øket stivhet og høy grad av energiopptak. Bilen har syv airbags, inkludert knebeskyttelse for sjåføren i tilfelle påkjørsel fra siden.

Gode forhold for sjåfør og passasjer

Dashbordets design har blitt forandret fra vertikal til horisontal for å skape en mer elegant og romslig følelse i kupeen. Den nye i30 har 10 % mer direkte styring enn sin forgjenger og sjåførsetet kan forehåndsinnstilles for to forskjellige personer. Bagasjerommet har en kapasitet på 397 liter (VDA) med to etasjes bagasjegulv og en praktisk skiluke mellom setene. Med setene nedslått rommer bagasjerommet 1 301 liter.

Bilen er utviklet, designet og testet hos Hyundais tekniske senter i Europa og produseres på selskapets fabrikk i Tsjekkia. Som andre biler fra Hyundai tilbys i30 med fem års garanti uten kilometerbegrensning.

Kontakt med omverden

Nye i30 er satt opp med en åtte tommers LCD-skjerm med integrert kamera, Bluetooth, og TomTom LIVE navigasjon. Man kan også koble opp smarttelefon med Apple CarPlay eller Android Auto. Mobiltelefon kan lades trådløst.

Nye designelementer og cascadegrill

Med ny i30 og i10 lanserer nå Hyundai en ny grill med benevnelsen cascade. Den vil bli et felles kjennetegn for Hyundais biler i tiden fremover. Designet på i30 er en videreføring av Hyundais etablerte designspråk med flytende linjer for å skape et tidløst og troverdig utseende. Bilen kommer i tolv eksteriørfarger og tre valg av interiørfarger. Bilen er designet av Hyundais europeisk sjefsdesigner Thomas Bürkle

Produksjon starter i slutten av 2016 og bilen vil bli tilgjengelig i Norge i løpet av første kvartal 2017. Siden første i30 kom på markedet i 2007 er det solgt 800 000 biler i Europa og nærmere 8 000 i Norge.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent 110 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 60 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway