Gå videre til innhold
Hyundai masseproduserer hydrogenbiler

Pressemelding -

Hyundai masseproduserer hydrogenbiler

Hyundai har startet masseproduksjonen av miljøvennlige hydrogenbiler. Hyundai ix35 er den første masseproduserte bilen i verden med hydrogen som drivstoff, og dermed null utslipp.

De første ix35 hydrogenbilene ruller i disse dager ut fra Hyundais fabrikk i Korea. Hydrogenbilen Hyundai ix35 er en nullutslippsbil, og den mest miljøvennlige bilen som er produsert.

I Norden vil femten av bilene gå i København, hvor kommunen har kjøpt inn biler til eget bruk, mens to biler skal rulle i skånsk landskap. I første omgang er ingen nye Hyundai ix35 hydrogenbiler avsett for det norske markedet.

Tusen hydrogenbiler i 2015
Hyundai planlegger å bygge tusen ix35 hydrogenbiler innen 2015 for leasing til nærings- og privatkunder, fortrinnsvis i Europa. Først etter 2015, når produksjonskostnadene har blitt lavere og flere hydrogenfyllestasjoner er på plass, er det planlagt å levere hydrogenbiler for salg i det private markedet.

Nullutslippsbiler, som Hyundais hydrogenbil ix35, vil bidra til å skape endringer når myndighetene ruster opp kampen for å redusere karbonutslipp og avhengigheten av fossilt brennstoff.

Rent vann eneste utslipp
En brenselscelle gjør det mulig for Hyundai ix35 å bruke hydrogen som drivstoff. Brenselscellen omdanner hydrogen til elektrisitet, som driver motoren. Eneste utslipp fra bilen er rent vann. Det tar kun ett par minutter å fylle tanken med hydrogen, og bilen kan kjøre 594 kilometer før den behøver å tankes på nytt.

Hydrogenbilen ix35 har ellers samme egenskaper som den bensindrevne Hyundai ix35, men har fått et ansiktsløft i fronten samt GPS.

Prisvinner
Hydrogenbilen Hyundai ix35 inngår i Blue Drive, som er betegnelsen på Hyundais mest miljøvennlige biler. I januar vant hydrogenbilen den prestisjetunge FuturAuto-prisen for teknisk innovasjon på bilmessen i Brussel.

Den første masseproduserte Hyundai ix35 hydrogenbilen som rullet av samlebåndet, blir vist på bilmessen i Genève 7.-17. mars 2013.

 - For spesifikasjoner og ytterligere opplysninger, se vedlagte pressemelding

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca. 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca. 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 80 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway