Gå videre til innhold
Hyundai masseproduserer hydrogenbiler

Pressemelding -

Hyundai masseproduserer hydrogenbiler

Hyundai har startet masseproduksjonen av miljøvennlige hydrogenbiler. Hyundai ix35 er den første masseproduserte bilen i verden med hydrogen som drivstoff, og dermed null utslipp.

De første ix35 hydrogenbilene ruller i disse dager ut fra Hyundais fabrikk i Korea. Hydrogenbilen Hyundai ix35 er en nullutslippsbil, og den mest miljøvennlige bilen som er produsert.

I Norden vil femten av bilene gå i København, hvor kommunen har kjøpt inn biler til eget bruk, mens to biler skal rulle i skånsk landskap. I første omgang er ingen nye Hyundai ix35 hydrogenbiler avsett for det norske markedet.

Tusen hydrogenbiler i 2015
Hyundai planlegger å bygge tusen ix35 hydrogenbiler innen 2015 for leasing til nærings- og privatkunder, fortrinnsvis i Europa. Først etter 2015, når produksjonskostnadene har blitt lavere og flere hydrogenfyllestasjoner er på plass, er det planlagt å levere hydrogenbiler for salg i det private markedet.

Nullutslippsbiler, som Hyundais hydrogenbil ix35, vil bidra til å skape endringer når myndighetene ruster opp kampen for å redusere karbonutslipp og avhengigheten av fossilt brennstoff.

Rent vann eneste utslipp
En brenselscelle gjør det mulig for Hyundai ix35 å bruke hydrogen som drivstoff. Brenselscellen omdanner hydrogen til elektrisitet, som driver motoren. Eneste utslipp fra bilen er rent vann. Det tar kun ett par minutter å fylle tanken med hydrogen, og bilen kan kjøre 594 kilometer før den behøver å tankes på nytt.

Hydrogenbilen ix35 har ellers samme egenskaper som den bensindrevne Hyundai ix35, men har fått et ansiktsløft i fronten samt GPS.

Prisvinner
Hydrogenbilen Hyundai ix35 inngår i Blue Drive, som er betegnelsen på Hyundais mest miljøvennlige biler. I januar vant hydrogenbilen den prestisjetunge FuturAuto-prisen for teknisk innovasjon på bilmessen i Brussel.

Den første masseproduserte Hyundai ix35 hydrogenbilen som rullet av samlebåndet, blir vist på bilmessen i Genève 7.-17. mars 2013.

 - For spesifikasjoner og ytterligere opplysninger, se vedlagte pressemelding

Emner

Tags


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca. 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca. 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 80 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 47246727
Christian Stenbo

Christian Stenbo

Pressekontakt Markedsdirektør 48894911

Relatert materiale

Relaterte nyheter