Gå videre til innhold
Hyundai med ny konseptbil i Detroit

Pressemelding -

Hyundai med ny konseptbil i Detroit

Hyundai i U.S.A. har utviklet en ny konseptbil, en så kalt UAV (Urban Activity Vehicle), spesielt myntet på generasjon Y (se tre øverste ressurslinker til høyre). Bilen er full av fremtidens elektronikk slik Hyundai forventer seg det med sitt BlueLink konsept (se pressemelding i nederste ressurslink til høyre).

Viktige egenskaper for en slik bil er markert hi-tech utseende innvendig og utvendig, avansert kommunikasjonsteknologi med bl.a. berøringsskjerm, head up display, god bagasjeplass, takstativ som kan skjules og eksosrør som kan trekkes ut og benyttes som sykkelstativ. Bilen skal også tåle stor grad av nedslitte bygater og tett trafikk.

Interiøret er preget av svært tynne seter, noe som har vært et kjennetegn ved konseptbiler i mange år. Nå finnes det imidlertid materiale som gjør det mulig å lage slike seter både med hensyn til komfort og sikkerhet. Stolene heter Air Bladder, leveres av Finn Tech og er basert på teknologien som bl.a. finnes i moderne løpesko. Baksetet kan også flyttes frem og tilbake. Hodestøttene er ikke festet til setene, men til rammen og kan gjemmes i taket, noe som gjør at setene kan legges helt flatt. Alt dette gjør at man får maksimalt ut av interiørplassen og samtidig beholder komforten.

For ytterligere informasjon se vedlagt pressemelding fra Hyundai Motor America. For ytterligere bilder av Curb, se under Bilder til venstre.

Related links

Emner

Tags


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca 75.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway