Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai oppgraderer sin i10

Pressemelding   •   aug 31, 2016 11:07 CEST

Hyundai lanserer en ny og oppgradert utgave av i10. Den har bl. a. Hyundais nye grill og oppdaterte sikkerhetssystemer.

Hyundais minste modell på det norske markedet i10, kommer nå med design- og teknologioppdateringer. Bilen som er utviklet og produseres i Europa vil bli vist for første gang på Paris Motor Show første uke i oktober.

Hyundai i10 er en stor, liten bil med god plass og moderne utseende. Nå har den fått Hyundais nye «cascade»-grill, på lik linje med nye i30, som også får sin debut på bilmessen i Paris i høst. Denne grillen vil bli Hyundais kjennemerke i tiden fremover, på i10 også nå kombinert med nye runde LED dagslys. Også baksiden av bilen har fått en oppgradering med nye støtfangere og runde tåkelys som speiler fronten. Det blir også flere interiørfarger å velge mellom; rød, blå, oransj, beige, og svart. Oppgraderte i10 får nye 14-toms felger.

Motorvalget står som tidligere mellom to bensinmotorer på henholdsvis 1,0- og 1,25 liter med valg mellom en fem-trinns girkasse eller en fire-trinns automatkasse.

Gjør avansert teknologi tilgjengelig

Nye i10 får avansert teknologi tilgjengelig med sømløs integrering mot Apple CarPlay og Android Auto. Alt styres fra en integrert 7-tommers skjerm. Navigasjonssystemet kommer med et syv-års gratis abonnement som sørger for at man alltid har tilgang til trafikkmeldinger, værrapporter og spesielle steder å besøke (POI).

Lanserer nye sikkerhetssystemer

For å unngå ulykker kommer i10 nå med et kamerabasert varsel for frontkollisjoner (FCWS) og filskiftevarsler (LDWS). Som tidligere har den nye modellen også bremseassistent (BAS) som maksimerer bremsekraften ved bråbrems.

Øket bekvemmelighet

Ratt som kan varmes opp på kalde dager, varme i forsetene og automatisk air-conditioning er en selvfølge på en bil som skal kunne takle tøffe værforhold.

Fem mennesker har god plass i bilen som har et bagasjerom på 252 liter.

Utviklet og produsert i Europa

Både denne og forrige generasjon som kom i 2013 har blitt utviklet ved Hyundais europeiske designsenter i Rüsselsheim, Tyskland og produseres på selskapets fabrikk i Izmit, Tyrkia.

Hyundai i10 har siden sin introduksjon i 2008 blitt solgt i 670 000 eksemplarer. I Norge har det blitt solgt nærmere 1 900 biler siden bilen ble introdusert som etterfølger til Atos.

Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent 110 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 60 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.