Gå videre til innhold
Hyundai på bilmessen i Frankfurt

Pressemelding -

Hyundai på bilmessen i Frankfurt

Illustrasjon: Nye Santa Fe får sin debut på bilmessen i Frankfurt

Hyundai står i startgropa for bilmessen i Frankfurt med nye modeller, konseptbiler og innovative teknologier. Selskapet har nå sin yngste modellrekke gjennom tidene i Europa, med alle modeller under to år gamle. De blir også en av de første i Europa som viser Android Auto smarttelefon i den nye i40.

- Nye i20 Active og den nye Santa Fe forsterker vår unge modellrekke, sier Hyundaisjef Thomas Rosvold. - Vi registrerer nå sterk interesse for nye Tucson, og de to nye modellene vil forsterke denne effekten, sier Rosvold som er svært optimistisk for Hyundai i tiden fremover.

Nye i20 Active vil bidra til å gjøre i20 enda mer attraktiv når den kommer i 2016. Modellen har et karakteristisk utseende laget for kunder med en aktiv livsstil. Den er 20 mm høyere fra bakken enn sine søskenmodeller og i tillegg har den setene montert høyere for å gi best mulig utsyn. i20 Active er utstyrt for en aktiv livsstil med beskyttelsesplater og utvidete hjulskjermer. I denne forbindelse tilbys også alle i20-modeller med en tre-sylinderet turbobensinmotor med valg mellom 100 og 120 hk.

Nye Santa Fe får sin premiere med avanserte sikkerhets, komfort- og bekvemmelighetsfunksjoner. Santa Fe er den lengst levende modellen fra Hyundai I Europa og har bidratt sterkt til merkets suksess i Europa. - Denne nye modellen symboliserer hva Hyundai står for mht design, komfort og aktive sikkerhetssystemer, sier Rosvold. I denne forbindelse trekker han frem:

  • AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unnga farlige situasjoner.
  • BSD (Blind Spot detector) er et radarsystem som overvåker bilens bakdel og varsler om evt kjøretøy i dens dødvinkel.
  • RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) bruker radar til å varsle om kryssende traffik bak bilen i ryggesituasjoner.
  • SCC (Smart Cruise Control) er en adaptiv fartsholder som justerer farten etter trafikken.
  • LCA (Lane Change Assist) er et aktivt system som bidrar til at man unngår uønsket skifte av kjørebane.
  • HBA (High Beam Assist) er en fjernlysassistent som automatisk blender ned fjernlysene.
  • Android Auto gjør det mulig å tilkoble smarttelefoner til skjermen i bilen og dermed tilgjengeliggjøre apper og internettbaserte tjenester. Hyundai viser dette systemet i den nye i40 på messen. 

    I tillegg viser selskapet konseptbilen Vision G, som en smakebit på selskapets designvisjon. Konseptet har blitt til som et samarbeide mellom Hyundais design senter rundt i verden. - Vision G viser hvor vi får vår inspirasjon fra, sier Rosvold.

    Hyundai Motors pressekonferanse på bilmessen i Frankfurt finner sted kl 11:30 i Hall 6 tirsdag 15. september.

    Related links

    Emner

    Kategorier


    Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

    Kontakter

    Øyvind L. Knudsen

    Øyvind L. Knudsen

    Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

    Relatert innhold

    Relaterte events

    Velkommen til Hyundai Motor Norway.

    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

    Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

    Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

    Hyundai Motor Norway
    Alf Bjerckes vei 8
    0582 Oslo
    Norway