Gå videre til innhold

Pressemelding -

Hyundai restrukturerer forhandlernettet

Hyundai ønsker å tilpasse sitt forhandlernett for å møte fremtidens behov. I den forbindelse sendes det nå ut oppsigelser til alle forhandlere. Nye kontrakter vil inngås suksessivt og endelig avklaring av hvem som blir med videre forventes i løpet av sommeren.

Hyundai har store vekstambisjoner fremover. I Norge vil lansering av IONIQ høsten 2016 være en viktig milepæl for Hyundai etter en svak utvikling over flere år. Hyundai vil i den forbindelse foreta en nødvendig reorganisering av sin forhandlerstruktur. Det vil også etableres nye og forsterkede standarder for forhandlerdrift.

- Vi ønsker nå å bygge et nytt lag som vil være med på en spennende reise med oss, sier daglig leder hos importøren Thomas Rosvold. I løpet av 2017 vil Hyundai være ledende i Norge på miljøbiler med hele fire varianter elektrisk bil. Det betyr at forhandlerne vil møte nye kundegrupper med en helt ny type produkter. De forhandlerne som vil være med oss videre må vise at de er klar for å utnytte mulighetene som ligger foran oss, sier han. -Hyundai forventer ikke at alle dagens forhandlere ønsker eller kan være med videre, men vi tror samtidig mange ser potensialet som ligger i nye modellanseringer de neste årene, sier Rosvold

Rask tilbakemelding til forhandlere

Hyundai har lagt opp til at prosessen skal gå så fort som mulig. -Vi vil stille noen krav og alle forhandlere vil raskt få beskjed om sin status. Vi spiller med helt åpne kort her og vårt mål er at alle involverte skal føle seg godt behandlet, uansett hva utfallet er, sier Rosvold.

Blir en miljøleverandør

Hyundai har lenge vært enerådende på hydrogenelektriske biler. Nå kommer de også med hybrid og batterielektrisk bil. Neste år kommer også en ladbar hybrid. - Det betyr at vi blir markedsledende på miljøbiler, og det representerer store vekstmuligheter for Hyundai fremover, sier Rosvold.

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent 110 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 60 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway