Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai signerer avtale om leveranse av FCEV-biler

Pressemelding   •   feb 01, 2011 11:02 CET

Hyundai har undertegnet en intensjonsavtale (MOU) for leveranse av FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) til de fire nordiske landene, Island, Sverige, Danmark og Norge. Hyundai skal levere egenutviklede FCEV-biler som drives av av hydrogen og batteristrøm.

- De nordiske landene har kommet langt i å bygge ut sin infrastruktur for hydrogen, sier Hyundaisjef Woong-Chul Yang. -Derfor har vi valgt dette området for vårt utviklingsprogram av slike biler i Europa, sier han videre. Utviklingen av hydrogenstasjoner i Norden er kordinert av SHHP (The Scandinavian Hydrogen Highway Partnership) som i Norge er representert ved HYNOR. Miljøstiftelsen Zero i Norge koordinerer arbeidet i HYNOR.

Kontaktperson hos Zero er Gøril L. Andreassen på 995 62 669. eller goril@zero.no

Se også vedlagte pressmelding fra Hyundai Motor Company og ressurslenker til høyre.

Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca 75.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.