Gå videre til innhold
Hyundai signerer avtale om leveranse av FCEV-biler

Pressemelding -

Hyundai signerer avtale om leveranse av FCEV-biler

Hyundai har undertegnet en intensjonsavtale (MOU) for leveranse av FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) til de fire nordiske landene, Island, Sverige, Danmark og Norge. Hyundai skal levere egenutviklede FCEV-biler som drives av av hydrogen og batteristrøm.

- De nordiske landene har kommet langt i å bygge ut sin infrastruktur for hydrogen, sier Hyundaisjef Woong-Chul Yang. -Derfor har vi valgt dette området for vårt utviklingsprogram av slike biler i Europa, sier han videre. Utviklingen av hydrogenstasjoner i Norden er kordinert av SHHP (The Scandinavian Hydrogen Highway Partnership) som i Norge er representert ved HYNOR. Miljøstiftelsen Zero i Norge koordinerer arbeidet i HYNOR.

Kontaktperson hos Zero er Gøril L. Andreassen på 995 62 669. eller goril@zero.no

Se også vedlagte pressmelding fra Hyundai Motor Company og ressurslenker til høyre.

Related links

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med ca 75.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway