Gå videre til innhold
Hyundai Vision T. Foto: Hyundai
Hyundai Vision T. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai slipper nye detaljer om en av selskapets mest spennende konseptbiler

I en helt fersk video viser Hyundai frem detaljer om designfilosofien i det spennende konseptet Vision T.

Hyundai har i dag sluppet en walkaroud-video av konseptbilen Vision T. Konseptet ble vist for første gang under LA International Auto Show høsten 2019, og i den ferske videoen tar Hyundais designsjef SangYup Lee for seg nøkkelkarakteristikkene ved konseptbilens design. Dynamisk arkitektur, skarpe kanter og rette linjer er alle en del av det geometriske designspråket Hyundai kaller «parametric dynamics».

I videoen setter SangYup Lee fokus på Vision Ts sportslige fremtoning, som gjenkjennes i et lavt panser, kort overheng foran og brede hjulbuer. Lee forklarer videre hva «parametric dynamics» innebærer: en skulpturell overflate, og en kombinasjon av myke kurver og harde linjer med skarpe geometriske kanter.

Lee sammenlikner bilens arkitektur med linjene man får når en krystall knuses. Dette forsterkes av geometriske mønstre i grillen med skjulte hovedlykter. Grillen har videre unik funksjonalitet, med luftinntak som beveger seg i takt med bilens fart for å skape en levende dynamikk og kjøling av drivlinjen.

Vision Ts integrerte arkitektur har en kontinuitet gjennom hele designet, og de skjulte hovedlyktene tas igjen i skjulte baklykter.

- Målet var å gjøre Vision T til den mest avantgarde, sportsligste og fresheste CUVen. Med andre ord er vår visjon det mest dynamiske CUV-designet, sier Lee.

Vision T representerer et av stegene i utviklingen av Hyundais designspråk «Sensuous Sportiness». Hyundais konseptbiler står imidlertid ikke alene, men er høyst toneangivende for kommende Hyundai-modeller og andre konseptbiler. Man kjenner igjen mange av elementene fra Vision T i elbilkonseptet 45, samt Hyundais aller nyeste konseptbil Prophecy. 

Videoen finnes på bunnen av siden. 

Emner


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway