Følg Hyundai Motor Norway

​Hyundai slipper nye detaljer om en av selskapets mest spennende konseptbiler

Pressemelding   •   jun 26, 2020 10:56 CEST

Hyundai Vision T. Foto: Hyundai

I en helt fersk video viser Hyundai frem detaljer om designfilosofien i det spennende konseptet Vision T.

Hyundai har i dag sluppet en walkaroud-video av konseptbilen Vision T. Konseptet ble vist for første gang under LA International Auto Show høsten 2019, og i den ferske videoen tar Hyundais designsjef SangYup Lee for seg nøkkelkarakteristikkene ved konseptbilens design. Dynamisk arkitektur, skarpe kanter og rette linjer er alle en del av det geometriske designspråket Hyundai kaller «parametric dynamics».

I videoen setter SangYup Lee fokus på Vision Ts sportslige fremtoning, som gjenkjennes i et lavt panser, kort overheng foran og brede hjulbuer. Lee forklarer videre hva «parametric dynamics» innebærer: en skulpturell overflate, og en kombinasjon av myke kurver og harde linjer med skarpe geometriske kanter.

Lee sammenlikner bilens arkitektur med linjene man får når en krystall knuses. Dette forsterkes av geometriske mønstre i grillen med skjulte hovedlykter. Grillen har videre unik funksjonalitet, med luftinntak som beveger seg i takt med bilens fart for å skape en levende dynamikk og kjøling av drivlinjen.

Vision Ts integrerte arkitektur har en kontinuitet gjennom hele designet, og de skjulte hovedlyktene tas igjen i skjulte baklykter.

- Målet var å gjøre Vision T til den mest avantgarde, sportsligste og fresheste CUVen. Med andre ord er vår visjon det mest dynamiske CUV-designet, sier Lee.

Vision T representerer et av stegene i utviklingen av Hyundais designspråk «Sensuous Sportiness». Hyundais konseptbiler står imidlertid ikke alene, men er høyst toneangivende for kommende Hyundai-modeller og andre konseptbiler. Man kjenner igjen mange av elementene fra Vision T i elbilkonseptet 45, samt Hyundais aller nyeste konseptbil Prophecy. 

Videoen finnes på bunnen av siden. 

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.