Gå videre til innhold
Hyundai stopper ørkenspredning i Mongolia

Pressemelding -

Hyundai stopper ørkenspredning i Mongolia

Billedtekst: Koreanske og kinesiske studenter deltar i prosjektet for å stoppe ørkenspredning i Mongolia

Store deler av det østlige Asia er plaget av fenomenet Asian dust. Det er en type sandstorm som har sin opprinnelse i Mongolia, Nord-Kina og Kazakhstan. Vinden tar med seg ørkenstøvet og blåser det inn over Russland, Kina, Korea og Japan, noen ganger helt til det amerikanske fastlandet. De siste årene har støvet fått stadig større andel forurensing og dette fører til nedsatt sikt og helseproblemer, spesielt for mennesker med astma eller andre luftveisproblemer. I tillegg kan forurensningen i støvet føre til problemer for jordbruk, dyreliv og flytrafikk. Korea Times har rapportert (Wikipedia) at det koster ca 3.000 dollar og tar seks timer å rense en jumbojet for Asian dust.

Ørkenen hvor sanden kommer fra kan forvandles til gresslette ved å plante et tilpasset gress som heter Suada. Hyundai startet i 2008 planting av dette gresset i tett samarbeide med Ecopeace Asia. Resultatet er at 30 kvadratkilometer med Asian dustørken nå er en grønn gresslette. Planen er å gjøre det samme med 20 kvadratkilometer ørken i løpet av 2012. Området vil da utgjøre det største ørkenområdet som er gjort om til gresslette i verden.

Resultatene av dette arbeidet vil bli presentert for FNs konferanse mot ørkenspredning (UNCCD) i Korea 10.-21. oktober.

Related links

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens femte største bilprodusent med ca 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway