Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai stopper ørkenspredning i Mongolia

Pressemelding   •   okt 11, 2011 09:50 CEST

Billedtekst: Koreanske og kinesiske studenter deltar i prosjektet for å stoppe ørkenspredning i Mongolia

Store deler av det østlige Asia er plaget av fenomenet Asian dust. Det er en type sandstorm som har sin opprinnelse i Mongolia, Nord-Kina og Kazakhstan. Vinden tar med seg ørkenstøvet og blåser det inn over Russland, Kina, Korea og Japan, noen ganger helt til det amerikanske fastlandet. De siste årene har støvet fått stadig større andel forurensing og dette fører til nedsatt sikt og helseproblemer, spesielt for mennesker med astma eller andre luftveisproblemer. I tillegg kan forurensningen i støvet føre til problemer for jordbruk, dyreliv og flytrafikk. Korea Times har rapportert (Wikipedia) at det koster ca 3.000 dollar og tar seks timer å rense en jumbojet for Asian dust.

Ørkenen hvor sanden kommer fra kan forvandles til gresslette ved å plante et tilpasset gress som heter Suada. Hyundai startet i 2008 planting av dette gresset i tett samarbeide med Ecopeace Asia. Resultatet er at 30 kvadratkilometer med Asian dustørken nå er en grønn gresslette. Planen er å gjøre det samme med 20 kvadratkilometer ørken i løpet av 2012. Området vil da utgjøre det største ørkenområdet som er gjort om til gresslette i verden.

Resultatene av dette arbeidet vil bli presentert for FNs konferanse mot ørkenspredning (UNCCD) i Korea 10.-21. oktober.

Hyundai Motor Company i Korea er verdens femte største bilprodusent med ca 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.