Gå videre til innhold
Hyundai viser oppgradert i20 WRC i Genève

Pressemelding -

Hyundai viser oppgradert i20 WRC i Genève

Hyundai Motorsport har tatt et stort steg mot neste års deltakelse i FIA World Rally Championship (WRC), og viser en oppgradert versjon av rallybilen Hyundai i20 WRC på bilmessen i Genève 7.-17. mars 2013.

De nye spesifikasjonene for i20 WRC innebærer endringer i aerodynamikk, chassis og hjuloppheng for å bedre kjølingen, forbedre fjæringen og øke stivheten i chassiset.

Oppdatert eksteriør og hjuloppheng
Hyundai lader opp foran sin debutsesong i rally-VM i 2014, og bruker inneværende år til testing og utvikling for å skape en konkurransedyktig rallybil. Den første utgaven av Hyundai i20 WRC ble vist på bilmessen i Paris i september 2012, mens den oppgraderte modellen har synlige endringer i karosseri og hjuloppheng.

Oppgraderingene er gjort i samarbeid mellom Hyundai i Korea og det nyetablerte Hyundai Motorsport i Tyskland.

Innovativt uttrykk
Utseendemessig har i20 WRC fått et innovativt uttrykk ved å kombinere Hyundais blåfarge og koreansk skriftspråk (kalt Hunminjeongeum eller Hangul). Designet er ment å koble spenningen og dynamikken i WRC sammen med den koreanske arven forankret i Hyundais merkevare.

Intensivt testprogram
Siden WRC-veteranen Michel Nandan ble ansatt som sjef for Hyundai Motorsport for to måneder siden, har Hyundais WRC-team jobbet med å etablere seg i Alzenau i Tyskland. Den krevende jobben med å rekruttere teknisk nøkkelpersonell, logistikk- og motorsportspesialister er godt i gang, og teamet starter snart et intensivt testprogram for å utvikle bilen videre mot debuten i 2014.

Målet er seier
- Vi er fortsatt i begynnelsen av vårt WRC-program, så utviklingskurven for bilen og teamet er bratt. I den siste versjonen av Hyundai i20 WRC har vi fokusert på aerodynamikk for å bedre bilens kjølesystemer, forteller Michel Nandan.

En ny vinge bak og frontspoiler gir bilen et nytt utseende, mens under overflaten er forbedringer gjort i hjulopphengets kinetikk og chassiets stivhet.

- Hyundai er neste år tilbake i rally-VM for å vise fram sin tekniske kapasitet. Målet er seier, men vi er klar over at vi har tøff konkurranse foran oss, avslutter han.

- Se vedlagte pressemelding for mer informasjon.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med cirka 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet cirka 65 forhandlere, og har solgt over 80 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway