Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai viser oppgradert i20 WRC i Genève

Pressemelding   •   mar 05, 2013 12:00 CET

Hyundai Motorsport har tatt et stort steg mot neste års deltakelse i FIA World Rally Championship (WRC), og viser en oppgradert versjon av rallybilen Hyundai i20 WRC på bilmessen i Genève 7.-17. mars 2013.

De nye spesifikasjonene for i20 WRC innebærer endringer i aerodynamikk, chassis og hjuloppheng for å bedre kjølingen, forbedre fjæringen og øke stivheten i chassiset.

Oppdatert eksteriør og hjuloppheng
Hyundai lader opp foran sin debutsesong i rally-VM i 2014, og bruker inneværende år til testing og utvikling for å skape en konkurransedyktig rallybil. Den første utgaven av Hyundai i20 WRC ble vist på bilmessen i Paris i september 2012, mens den oppgraderte modellen har synlige endringer i karosseri og hjuloppheng.

Oppgraderingene er gjort i samarbeid mellom Hyundai i Korea og det nyetablerte Hyundai Motorsport i Tyskland.

Innovativt uttrykk
Utseendemessig har i20 WRC fått et innovativt uttrykk ved å kombinere Hyundais blåfarge og koreansk skriftspråk (kalt Hunminjeongeum eller Hangul). Designet er ment å koble spenningen og dynamikken i WRC sammen med den koreanske arven forankret i Hyundais merkevare.

Intensivt testprogram
Siden WRC-veteranen Michel Nandan ble ansatt som sjef for Hyundai Motorsport for to måneder siden, har Hyundais WRC-team jobbet med å etablere seg i Alzenau i Tyskland. Den krevende jobben med å rekruttere teknisk nøkkelpersonell, logistikk- og motorsportspesialister er godt i gang, og teamet starter snart et intensivt testprogram for å utvikle bilen videre mot debuten i 2014.

Målet er seier
- Vi er fortsatt i begynnelsen av vårt WRC-program, så utviklingskurven for bilen og teamet er bratt. I den siste versjonen av Hyundai i20 WRC har vi fokusert på aerodynamikk for å bedre bilens kjølesystemer, forteller Michel Nandan.

En ny vinge bak og frontspoiler gir bilen et nytt utseende, mens under overflaten er forbedringer gjort i hjulopphengets kinetikk og chassiets stivhet.

- Hyundai er neste år tilbake i rally-VM for å vise fram sin tekniske kapasitet. Målet er seier, men vi er klar over at vi har tøff konkurranse foran oss, avslutter han.

- Se vedlagte pressemelding for mer informasjon.

Hyundai Motor Company i Korea er verdens fjerde største bilprodusent med cirka 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet cirka 65 forhandlere, og har solgt over 80 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.