Gå videre til innhold
Masseproduksjon av el-hydrogenbiler

Pressemelding -

Masseproduksjon av el-hydrogenbiler

Som første selskap i verden har Hyundai nå startet masse-produksjon av el-hydrogenbiler. Selskapet overleverte nylig en ordre på 10 biler til The Institute for Innovative Technologies i Bolzano i Italia, som er Europas ledende på hydrogenforskning. Bilen er bygget på ix35-chassis.

Leveransen kommer som en del av HyFIVE, et pan-europeisk initiativ for å fremme bruk av hydrogen som drivstoff for el-biler. Leveransen er den først av 75 biler som skal distribueres til Bolzano, København, Innsbruck, London, Munchen og Stuttgart. Dette vil medføre at utbyggingen av hydrogenstasjoner i Europa vil øke.

Hyundai ix35 el-hydrogen kjører uten utslipp og har en elektrisk motor på 100kW, tilsvarende 136 hk. I stedet for å få strøm fra et batteri er det en brenselcelle som konverterer hydrogen, lagret på tanker i bilen, og oksygen fra lufta til elektrisitet. Eneste utslipp er ren vanndamp. Topphastighet er 160 km/t og rekkevidden er opp til 594 km på en fylling.

For uttalelser fra Hyundai-sjef i Europa Allan Rushforth, og mer om Bolzanos hydrogensatsing, se vedlegg.

Related links

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent med 90 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway