Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ - en naturlig del av det grønne skiftet
Hyundai IONIQ - en naturlig del av det grønne skiftet

Pressemelding -

Nå kommer elbilen IONIQ til Norge

Hyundais ledelse har bedt ingeniørene og designerne sine om å lage fremtidens elektriske bil. En bil som skal oppleves som et reelt alternativ til tradisjonelle biler og bidra til at flere mennesker kan være med på det grønne skiftet. Nå er elbilen IONIQ her.

Hyundai har i flere år ligget i teten med hydrogenelektriske biler med null utslipp. Nå følger de opp med IONIQ, en bil som kommer i tre forskjellige utgaver. I høst lanseres Electric (EV)- og hybridmodellen (HEV) og i 2017 kommer ladehybriden Plug-in (PHEV). Dermed blir Hyundai det merket som tilbyr flest typer lav- og nullutslippsbiler på markedet.

24 minutters hurtiglading

Å lade batteriene på IONIQ Electric til 80 prosent tar 24 minutter med en 100 kW (DC) hurtiglader (CCS* Type 2 Combo 2). Bilen lar seg også lade via husholdningsnettet (AC), og med 32 Ampere lades bilen helt full på 4,5 timer med Type 2 Mennekes IEC-kontakt. Ladepunktet på bilen er det samme som hvor man fyller bensin på biler med forbrenningsmotor.

Maksimal rekkevidde

Å velge batteri til elbiler er alltid ett kompromiss mellom vekt, størrelse, pris og effekt. For Electric mener Hyundais ingeniører at rekkevidden på 280 km utnytter dagens batteriteknologi best mulig mht pris og vekt. Dette er gjort mulig ved utstrakt bruk av lettmaterialer i bilens konstruksjon.

Konkurransedyktig pris

Hyundai IONIQ Electric (EV) har startpris på 239 950,-, mens IONIQ Hybrid (HEV) har startpris på 264 950,-, begge prisene inkl. frakt.

Sparte over 12 kilo på å bruke aluminium

For å oppnå maksimal effekt av batteriene har ingeniørene gjort bruk av gjenvinnbare- og økologiske materialer. Eksempler på dette er naturlig plastikk, pulverisert tremasse, sukkerrør og vulkansk sten i interiøret. Også maling fra soyaolje er brukt til å skape skinnende metallfarger. Lettvektsaluminium er brukt på både panser og bagasjelokk, noe som sparte 12,4 kg sammenlignet med vanlig stål. Et annet eksempel på bruk av lettvektsmaterialer er bagasje-rullegardinen som er 25 prosent lettere enn tilsvarende gardiner i andre Hyundai-modeller.

En bil med mye utstyr

For en bil som skal hevde seg helt i toppen, ikke bare med hensyn til utslipp, er det naturlig at IONIQ kommer med både Android Auto og Apple Car Play. Med disse systemene kan man kontrollere smarttelefonens musikk, telefon eller navigasjon via bilens skjerm. I tillegg er bilen også satt opp med TomTom LIVE kartoppdatering i syv år, og den har selvfølgelig DAB+,  bluetooth og trådløs lading av smarttelefon. Alt bidrag til sikrere kjøring.

Strømlinjeformet kjørekomfort

Hyundai har ønsket å lage en bil som kjører godt og oppleves som behagelig og trygg. Det innebærer å isolere slik at dekk-og motorstøy blir holdt på et minimum. Blant annet er frontvinduet tykkere enn vanlig og ikledd støyreduserende film.

Bilen har også blitt en av verdens mest strømlinjeformede med en luftmotstand på 0,24 (CD-verdi), tilsvarende Tesla S, Toyota Prius og Hyundai Sonata Hybrid. Alle helt i verdenstoppen mht lav luftmotstand.

Også spesialdekkene fra Michelin har lav rullemotstand og bidrar til lengre rekkevidde og bedre komfort.

Høyt sikkerhetsnivå og godt utstyrt med førerassistanse

Elbilen IONIQ har en komplett pakke moderne sikkerhets- og førerassistanseutstyr:

  • AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unngå farlige situasjoner.
  • LDWES (filskiftevarsler) gir beskjed hvis bilen er i ferd med å skifte fil uten at blinklyset har blitt aktivert.
  • LKAS (Lane Keeping Assist System) er et aktivt system som gjør at man unngår uønsket skifte av kjørebane.
  • SCC (Smart Cruise Control) tilrettelegger for en jevn avstand og fart ift bilen foran uten at sjåføren trenger å røre gass eller brems.
  • Integrert ryggekamera
  • Syv kollisjonsputer

Følgende utstyr kan bestilles avhengig av modelltype

  • BSD (Blind Spot detector) er et radarsystem som overvåker bilens blindsoner og varsler om evt kjøretøy i dens dødvinkel
  • RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) bruker radar til å varsle om kryssende trafikk bak bilen i ryggesituasjoner

Avansert og ekstra sterkt stål utgjør 53 prosent av IONIQs konstruksjon. Det sikrer bilens stivhet og gir dynamiske kjøreegenskaper. IONIQ er selvsagt konstruert for maksimal beskyttelse og minimum påvirkning på passasjerer i tilfelle et uhell.

Hybridmotorer

De to hybridversjonene av IONIQ kommer med en 1, 6 liters bensinmotor med fire sylindre som yter 105 hk (147 Nm). Koblet med en seks-trinns dobbeltclutch girkasse byr bilen på en dynamisk og morsom kjøreopplevelse. Sammen med en elektrisk motor blir IONIQ også svært gunstig både mht utslipp og forbruk.

ElectricHybrid
Lithium-ion-polymer batteri 28 kWh 1,56 kWh
Elektrisk motor PMSM 88 kW/120 hk 32 kW/43,5 hk
Bensinmotor 0 1, 6 liter GDI
Hk elektrisk/bensinmotor 119,7 hk 43, 5 hk/105 hk
Nm elektrisk/bensinmotor 295 Nm 170 Nm/147 Nm
Elektrisk rekkevidde 280 km NA
Toppfart 165 km/t 185 km/t
0-100 9, 9 sek 10, 8 sek
CO2 0 g/km 79 g/km
Girkasse Single speed reduction 6-trinns DCT

Samme garanti som Hyundais øvrige modeller

IONIQ har samme garanti som Hyundais øvrige modeller, fem år med ubegrenset kjørelengde. Batteriet garanteres i åtte år eller 200 000 km.

Lanseres i Norge i høst

IONIQ Electric og Hybrid lanseres i Norge høsten 2016. Plug-in ladehybrid lanseres våren 2017. Bilene produseres på Hyundais fabrikk i Ulsan, Korea, verdens største bilfabrikk med kapasitet på over 1, 5 millioner biler pr år.

*CCS = Combined Charging System

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet ca 60 forhandlere, og har solgt  100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway