Gå videre til innhold
Ny generasjon i30 fra Hyundai

Pressemelding -

Ny generasjon i30 fra Hyundai

Hyundai lanserer nå en helt ny i30, med utslipp på ned til 97g/km Co2. Bilen er utviklet for det europeiske markedet på Hyundais designsenter i Tyskland og produseres i Tsjekkia. Den har ny design, sterkere motor med lavere utslipp og mer utstyr enn tidligere. Den nye i30 er også noe lengre og bredere enn sin forgjenger.

Hyundai i30 blir levert med både diesel- og bensinmotor og ca 60 prosent av bilene solgt i Norge forventes å være dieseldrevet. Alle bilene kommer med seks-trinns girkasse (automat for enkelte modeller) og er utstyrt med syv kollisjonsputer. Den er  forventet å ta en sentral rolle i Hyundais fremtidige vekst i Europa støttet opp med fem års garanti inkludert veihjelp og garanti på orginaldeler fra Hyundai.

Hyundai i30 kommer med FLEX STEER, et system som lar føreren bestemme styreegenskapene på rattet med  innstillingene Comfort, Normal og Sport

Hyundai i Norge har planer om å selge 1.200 av den nye modellen i 2012, mens i Europa er planen å selge ca 120.000 biler pr. år.

Siden i30 ble lansert i 2007 er det solgt over 400.000 eksemplarer i Europa, noe som gir modellen en solid sjette plass i sitt segment med en markedsandel på 4,8 prosent. I 2010 alene ble det solgt over 115.000 i30 i Europa. I Norge er det solgt 4.753 biler av denne modellen siden introduksjonen.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er verdens femte største bilprodusent med ca 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway