Gå videre til innhold
​Omfattende testing av en ekte SUV - Helt nye Tucson bekrefter holdbarhet og kvalitet

Pressemelding -

​Omfattende testing av en ekte SUV - Helt nye Tucson bekrefter holdbarhet og kvalitet

  • Før lanseringen av helt nye Tucson har den kommende SUVen fra Hyundai gjennomgått omfattende testing.
  • Som en ekte SUV lover ikke helt nye Tucson bare et unikt design, men også underholdende kjøreegenskaper, effektive drivlinjer og praktiske egenskaper for hverdagsbruk, fra firehjulsdrift til solid tilhengervekt.
  • Som forgjengeren bygges helt nye Tucson i Europa.

Helt nye Hyundai Tucson har nå gjennomgått de siste og endelige stegene av testing og kvalitetssikring. Etter en omfattende utviklingsperiode ved Hyundais testsentre, testbaner og veier verden rundt, har helt nye Hyundai Tucson nå fått den siste fintuningen for Europa i Tsjekkia og Østerrike.

Helt nye Tucson er fjerde generasjon av Hyundais mest solgte SUV. Den er også første Tucson som bygger på Hyundais nye designidentitet ‘Sensuous Sportiness’. Bilen byr på underholdende kjøreegenskaper, takket være spenstige motor- og girkassevalg, og har naturligvis praktiske egenskaper som firehjulsdrift og solid hengervekt.

Kjøretøykvalitet er en svært høy prioritet for Hyundai, og i de senere årene har selskapet gjentatte ganger fått priser og utmerkelser som reflekterer dette fokuset. I 2020-utgaven av J.D. Powers Initial Quality Study fikk tredje generasjon Hyundai Tucson utmerkelsen for beste kompakt-SUV på markedet.

- Hyundai forplikter å produsere kjøretøyer som er av aller høyeste kvalitet. Dette er også et grunnlag for vår industriledende garanti på fem år uten kilometerbegrensning. Det gir helt enkelt et problemfritt bilhold for våre kunder, sier toppsjef for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

- Takket være omfattende testing av helt nye Tucson i forkant av markedslanseringen, kan våre kunder føle seg helt trygge på at de velger en bil som er blant de aller beste på både kortsiktig og langsiktig kvalitet.

Intensiv utviklingsperiode

I løpet av de siste månedene har helt nye Tucson gjennomgått utvikling og testing i Europa. Blant annet har bilen gjennomgått en rekke holdbarhetstester, samt dynamisk testing på verdens mest krevende racingbane; Nürburgrings Nordschleife. Bilen har også vært gjennom et omfattende løp med testing på offentlige veier i hele Europa, fra de kaldeste vintertestene i Nord-Sverige, til hengertesting i Alpene og testing i ekstrem varme sør i Spania. Alt for å møte de høye kravene som stilles fra europeiske kunder.

Gjennom testing på en dedikert testbane i Tsjekkia, fikk helt nye Tucson vist sine egenskaper under ekstreme forhold, og bilen ble satt på prøve under en rekke forskjellige scenarioer. Tucson er en ekte SUV, og dermed ble firehjulsdriftsystemet, dreiemomentfordelingen, clutchstyringen og momentkurven i lave hastigheter utprøvd og testet under en rekke forskjellige forhold. Denne omfattende testingen gjør at kunder kan ta med helt nye Tucson på tur i vanskelig terreng uten kompromisser.

Eksempelvis verifiserte Hyundais ingeniører bilens karosseristyrke gjennom å åpne alle dører, bakluken og panoramataket mens bilen stod med to hjul på bakken og to hjul diagonalt i luften. I et slikt scenario får man testet om karosseriet er så sterkt som man ønsker, og dette ble bekreftet ved at dørene i helt nye Tucson lot seg lukke uten problemer. Når det gjelder støy og vibrasjon (Noise Vibration Harshness, NVH) identifiserte ingeniørene støy i forskjellige situasjoner, og reduserte lydnivået i alle frekvenser for å gi kundene best mulig komfort.

Ingeniørene kjørte også helt nye Tucson ut i vann for å sjekke at elementer som karosserideksler og hjulbeskyttere under bilen fungerte som de skulle ved kjøring, selv i høye hastigheter. I tillegg testet og bekreftet man at bilene med enkelhet kan kjøres i vanngroper med dybder på 20 til 30 centimeter. Utstyr som det elektriske brekket, auto hold-assistenten og bakkenedkjøringsassistenen måtte alle bekrefte holdbarheten gjennom testing på bratte bakker med helning på 30 til 45 grader.

Etter de omfattende testene i Tsjekkia, gjennomgikk helt nye Tucson tester av hengerkapasiteten i de østerrikske alper. På fjellet Grossglockner ble bilen testet med tilhenger på utfordrende veier, for å bekrefte oppførselen i oppoverbakke, nedoverbakke og gjennom skarpe svinger.

Viktige tester

De siste testene tillater testingeniørene å gjøre endringer og tilpasninger i den endelige serieproduksjonsutgaven, og sikrer at helt nye Tucson blir en underholdende og holdbar opplevelse for kommende kunder.

Hyundai har solgt mer enn syv millioner Tucson siden introduksjonen i 2004, og 1,4 millioner av disse er solgt i Europa. Det gjør Tucson til Hyundais mest populære bil i det europeiske markedet. Produksjonen av helt nye Tucson skjer ved Hyundais toppmoderne europeiske fabrikk i Nošovice i Tsjekkia. Dermed er den tredje generasjon Tucson som produseres i Europa.

Helt nye Tucson får sin verdenspremiere 15. september, og informasjon, video og bilder blir tilgjengelig i Hyundais kanaler på nett og i sosiale medier. 

Video av testingen i Tsjekkia og Østerrike nederst på siden. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway