Gå videre til innhold
25 kvinner har kåret årets bil

Nyhet -

25 kvinner har kåret årets bil

25 kvinnelige biljournalister fra 20 land har kåret sin favorittbil for kvinner. Hyundai IONIQ vant både miljøkategorien og årets bil totalt, i konkurranse med seks andre biler.

Kriteriene for valget av årets bil for kvinner var sikkerhet, valuta-for-pengene, utseende, barnevennlighet, kjøreegenskaper, fargeutvalg, sex-appeal og miljøfotavtrykk - kriterier som spesielt kvinner legger vekt på ved kjøp av bil, ifølge arrangøren av konkurransen. Vinneren skal ikke ha for ekstrem motor, og være en typisk bil som kvinner liker og kan tenke seg å kjøpe. Kvinnene i juryen er alle spesialister på å skrive om bil, mange av dem med erfaring fra motorsport.

Konkurransen er viktig fordi kvinner både har påvirkning og ofte bestemmer når det velges bil til familien, for ikke å snakke om de kvinnene som kjøper bil til seg selv. Også mht firmabiler blir kvinners røst stadig sterkere, i følge arrangøren.

Hyundai IONIQ ble også Årets bil i Norge i 2017.

Women’s World car of the Year ble arrangert for åttende gang i år og bilene som var med i finalerunden var Mazda CX3 (familiebilvinner), Honda Civic R (performancebilvinner), Ford Fiesta (budsjettbilvinner), BMW 5 serie (luksusbilvinner) og Peugeot 3008 (SUV/Crossovervinner).

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway