Gå videre til innhold
Sikkerhetspris til Hyundai Tucson

Nyhet -

Sikkerhetspris til Hyundai Tucson

I en av verdens tøffeste sikkerhetstester har Hyundai Tucson fått høyeste rating for sitt beskyttelsessystem ved frontkollisjoner.

Testen gjennomføres av IIHS* i U.S.A. på biler med godkjent autobrems (AEB**) og regnes som en av de strengeste i bilbransjen. Under testen traff bilen en vegg med 25 prosent av fronten i 64,3 km/t (40 mph). Dette kan best sammenlignes med en kollisjon hvor bilen treffer en lyktestolpe midt på ett av frontlysene. Tucsons sikkerhetssystemer i denne testen tilfredsstilte til en plass i IIHS sitt topp sikkerhetsvalg***.

For å kvalifisere til topplassering i testen må bilen oppfylle IIHS sine krav til autobrems som kan bidra til å unngå en kollisjon eller i sterk grad bidra til å senke hastigheten i testen. Dette blir gjort i to tester i 19,3 km/t (12 mph) og 40.2 km/t (25 mph).

Les mer om testen i vedlagte linker og pressemelding 

*Insurance Institute for Highway Safety

**AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unngå farlige situasjoner

***TOP SAFETY PICK 2015

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway