Gå videre til innhold
Vemund og Vigbjørn Hassel presenterer en helt ny måte å kjøpe bil på.
Vemund og Vigbjørn Hassel presenterer en helt ny måte å kjøpe bil på.

Pressemelding -

100-åring går foran med ny type bilbutikk

Centralgaragen i Drammen har vært i bilbransjen 100 år. Men det betyr ikke at de er låst fast i gammelt tankesett. I disse dager lanserer de cartopia.no, en helt ny måte å selge bil på i Norge. I tillegg til den etablerte butikken på Landfalløya installerer de seg nå på Gulskogen Senter med en uformell og ny type bilbutikk.

Tenk deg at du er på shopping på kjøpesenteret. Midt blant klesbutikker og restauranter dukker det plutselig opp en bilbutikk. Ikke en tradisjonell bilbutikk med bruktbiler og en eim av olje. Nei, du spaserer rett inn i en lekker butikk hvor du kan se nye biler i en rolig og avslappet atmosfære, uten hissige bilselgere. Du kan fritt bruke dataskjermene som er tilgjengelig for å finne din type bil og se hvordan den kan finansieres. Ja, du kan rett og slett bestille bilen din der og da. Trenger du hjelp finnes det produktverter i lokalet som kan bistå deg. Og de har ikke provisjon av salg.

Hva med service og prøvekjøring?

Ønsker man prøvekjøring kan det bookes på skjermen i lokalet, eller en av vertene ordner det. - Selv om moderne biler krever mindre service, har vi selvsagt vårt topp moderne verksted tilgjengelig for våre kunder, sier Vemund Hassel, en av ildsjelene bak det nye konseptet. Poenget er at kunden skal ha kontroll over kjøpsprosessen og fremdriften.

Måtte vurdere bedriftens eksistens på nytt

-Vi har lenge sett at måten å kjøpe bil på er i forandring, sier Hassel. For noen år siden tok vi en grundig vurdering og bestemte oss for å tenke helt nytt, sier han. Og tenke nytt gjorde de. De hentet inspirasjon fra flere steder, bl. a et selskap i England med navnet Rockar https://www.rockar.com/. Så formet de sitt eget konsept. Et konsept hvor kunden er i førersetet, bokstavelig talt. Poenget er at stemningen skal være uformell og kunden skal ikke føle noe press. Vertene er spesialister på produktene og kan bistå hvis man ønsker det.

Har investert store summer

Centralgaragen har inngått en leieavtale for 500 kvm på Gulskogen Senter, så her blir det godt med plass å titte på biler. - Vi måtte lage et helt nytt datasystem, da vi ikke fant noe på markedet som kunne tilfredsstille våre krav til kundevennlighet. Det betyr at vi eier kildekoden som er skreddersydd for fremtidens digitale bilbransje, sier Hassel. Selv om de har investert mange millioner i konseptet, blir det marginalt i forhold til hva det f. eks. ville koste å sette opp ett nytt bilbygg på en ny tomt.

Satser på Hyundai

- Vi har reist rundt og sett på lignende konsept i utlandet og fant at Hyundai var det merke som var kommet lengst. Det passet jo bra siden vi i mange år har vært forhandler av dette merket, sier Hassel. - De har gitt oss mye inspirasjon fra hva de gjør internasjonalt og vi gleder oss til å vise frem nye Hyundai-modeller på Gulskogen Senter, avslutter han.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent 110 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 60 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway