Gå videre til innhold
Hyundais KONA er en perfekt SUV for norske forhold
Hyundais KONA er en perfekt SUV for norske forhold

Pressemelding -

Hyundai lanserer priser på KONA

Forventningene til Hyundais nye B-SUV er høye. Ved årsskiftet kommer den med en bensingjerrig sprek 1-liters tresylinderet turbomotor med 120 hk og manuell girkasse med seks trinn. Prisen på bensinversjonen vil starte på kroner 251 900,- . Neste sommer kommer KONA også som elbil med opp til 500 km rekkevidde.

Hyundais nye SUV har LED-lamper, to-tone tak og byr på ti forskjellige eksteriørfarger. - KONA går rett inn i et segment i vekst i Norge, sier produktsjef Øyvind Knudsen i Hyundai Norge. -Det er stor interesse for denne type biler nå, og vi tror KONA med sin spreke og gjerrige turbomotor vil treffe svært godt, sier han. Han fremhever at Hyundai, når KONA kommer som elbil, vil ha svært god dekning i B-SUV segmentet.

Nå også med head-up display

Som første Hyundai-modell kommer KONA med head-up-display (HUD) som gir sjåføren relevant informasjon midt i synsfeltet. Dette betyr høyere sikkerhet siden sjåføren beholder blikket på veien samtidig som informasjon om hastighet, navigasjon, underholdning samt diverse varselsystemer vises i frontruten.

Selvfølgelig kan smarttelefonen kobles opp mot bilen med Apple CarPlay og Android Auto. Man blir forøvrig varslet hvis man glemmer igjen mobiltelefonen i bilen. Kartsystemet har inkludert et syv års abonnement for LIVE Services slik at kartene alltid er oppdatert. Kjøper av bilen kan også velg trådløs lading (Qi) av sin smarttelefon.

KONA kan leveres med et KRELL premium-lydsystem med åtte høyttalere (7+1) som yter 45 watt musikk pr. kanal.

En ekte SUV

Bilens bakkeklaring gjør at KONA kan by på ekte SUV-opplevelser med god utsikt og kjørekomfort. Det lave interiørgulvet gjør at den har svært god plass innvendig og bilen er satt opp med takrails som gjør det enkelt å montere skistativ eller skiboks. Som en ekte SUV for norske forhold har KONA selvsagt oppvarmet skinnratt og man kan lett kjenne igjen KONA på Hyundais nye kaskadegrill med nettmønster.

Som en kuriositet nevnes også at Hyundais eget stålverk produserer 115 meter med stål for hver bil.

KONA har alt av moderne sikkerhetsutstyr

Her er utstyret som er standard på alle modeller.

  • Autonom nødbrems med fotgjengerbeskyttelse (AEB)
  • Filassistent (LKAS)
  • Tretthetsvarsler mellom 60 og 180 km/t (DAA)
  • Statiske kurvelys (SBL)
  • Smart fjernlysassistent (HBA)

Se vedlagte pris og utstyrsliste for komplett oversikt for alle utstyrspakker

Mål

  • Bredde 1 800 mm
  • Høyde 1 550 mm
  • Lengde 4 165 mm
  • Hjulavstand 2 600 mm
  • Bakkeklaring 170 mm
  • Bagasjerom VDA211 361 liter
  • Bagasjerom VDA214 med bakseter nede:1 143 liter
  • Bakseter som kan deles 40/60

Hvorfor navnet KONA?

Navnet KONA henter inspirasjon fra Hawaii og kommer fra Konadistriktet på Big Island. Navnet uttales "Ko-nah", og øyas energi og unike livsstil stemmer godt overens med hva det nye familiemedlemmet til Hyundai skal stå for.

Forslag til rammesak:

Ny elbil med opp til 500 km rekkevidde

KONA electric kommer til Norge sommeren 2018 og det er verdt å vente på. Den vil bli lansert i to versjoner med batteripakker på 39,2 kWh og 64,2 kWh. For sistnevnte batteripakke forventes en oppgitt rekkevidde på 500 km (NEDC).

Uavhengig av batteripakke vil bilens elmotor levere en effekt på hele 150 kW, eller 204 hestekrefter. I tillegg til dette økes ombordladerens kapasitet fra 6.6 kW som vi kjenner på dagens IONIQ electric, til 7.2 kW på KONA electric. Det muliggjør enda raskere hjemmelading. Bilen får selvfølgelig også DC hurtiglading som er klargjort for fremtidens ladehastigheter.

Det er mulig for kunder å registrere seg på liste på www.kona.no.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway