Gå videre til innhold
Hyundais helt nye hydrogenelektriske NEXO. Foto: Hyundai
Hyundais helt nye hydrogenelektriske NEXO. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai slipper priser på NEXO

Hyundai presenterte i januar i år helt nye NEXO. Med svært høyt utstyrsnivå, et futuristisk design og neste generasjons brenselcelleteknologi, er bilen  Hyundais andre serieproduserte hydrogenelektriske modell.

NEXO, som er en stor SUV, tar et langt steg fremover rent teknologisk, og har blant annet verdens mest effektive brenselcellesystem med en systemeffektivitet på 60 prosent. Komponentene i drivlinjen er blitt mindre og lettere enn tidligere, samtidig som lagringstettheten i hydrogentankene er økt. Bilen er bygget helt uten kompromisser.

- Med sine innovasjoner får NEXO en teoretisk rekkevidde på  754 kilometer per fylling (NEDC). Dette er en økning på 40 prosent sammenlignet med forgjengeren ix35 Fuel Cell, sier Øyvind L. Knudsen, produktsjef i Hyundai Motor Norway, og legger til:

- Vi har også gjort store fremskritt når det kommer til kald start, som tradisjonelt har vært en utfordring på hydrogenbiler. NEXO starter uten problemer selv i temperaturer under 30 minusgrader.

Sikkerhet i førersetet

Hyundai NEXO er en utstyrsbombe, og kommer med flere nyvinninger. Som i alle nye Hyundai-modeller står sikkerhet i førersetet i NEXO. Bilen har dermed fått en rekke teknologiske nyvinninger.

- Blind-spot View Monitor er en av de mer avanserte nyhetene i vår nye hydrogenbil. Her har man videreutviklet blindsonevarslingen vi kjenner fra våre andre modeller, og lagt til kameraer som følger med på blindsonen. Når sjåføren skal skifte fil, aktiveres kameraet på den siden man blinker til, og blindsonen vises på skjermen i instrumentpanelet. Dette minsker faren for kollisjoner ved filskifte enda mer enn tidligere, sier Knudsen.

I tillegg har NEXO fått neste generasjons filholder, som aktivt holder bilen i sin fil på både store og små veier, og i både by- og motorveishastigheter. I kombinasjon med dette systemet får bilen en videreutviklet versjon av adaptiv cruise control.

NEXO får også selvkjørende egenskaper, og med mulighet for Remote Smart Parking Assist kan bilen parkere seg selv.

- NEXO er en fremtidsrettet, svært innovativ og miljøvennlig bil. For oss markerer den nok en milepæl, og for Hyundai er den sammen med KONA electric en svært viktig elektrisk nyhet i 2018, sier Knudsen i Hyundai.

Svært guntig priset

Nye Hyundai NEXO leveres kun i en enkelt variant som har alt utstyr. Bilen får en veiledende pris på 585.900 kroner, inkludert leveringstillegg på 10.900 kroner.

- Vi er veldig stolte av å kunne presentere NEXO til en svært gunstig pris. Bilen stiller i særklasse som en stor familie-SUV med premium utstyrsnivå, nydelig komfort og en drivlinje med null utslipp, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Hyundai NEXO ankommer utvalgte forhandlere sommeren 2018.

Utdrag fra utstyrslisten:

SmartSense (Safety Pack) med FCA (Automatisk nødbrems, med fotgjengergjenkjenning)
Fjernstyrt smart parkeringsassistent
Aktiv filholder (aktiv fra 0 til 150 km/t)
Adaptiv smart cruise control
Full LED nær- og fjernlys
12,3'' infotainment med Live Services, Android Auto og Apple CarPlay
Navigasjon med DAB+ radio og stemmestyrt bluetooth handsfree
Super Vision instrument display (7.0" TFT farge-LCD)
Seter i vegansk skinn
19" lettmetallfelg
Panorama soltak
Oppvarmet baksete
Ventilasjon i fører- og passasjersete
KRELL premium lydanlegg med 8 høyttalere inkludert subwoofer og ekstern forsterker
Surround view monitor

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway