Gå videre til innhold
Hold brettet eller smarttelefonen over motoren, og få  utvidet kunnskap om det du ser på skjermen
Hold brettet eller smarttelefonen over motoren, og få utvidet kunnskap om det du ser på skjermen

Blogginnlegg -

Bruker smarttelefon til å fikse bilen

Lurer du på hvorfor en lampe lyser i dashbordet? Trenger du hjelp til enkelt vedlikehold på bilen? Det er ikke mye en  hobby-mekaniker kan fikse på dagens biler, men det er fremdeles enkelte ting man kan ordne selv. Bilprodusenten Hyundai har nå utviklet en app som skal overta jobben til den tradisjonelle bilhåndboken. Stikkordet er bruk av Utvidet Virkelighet.

Utvidet Virkelighet (AR) betyr at man kombinerer inntrykkene fra sansene våre med utvidet informasjon fra f.eks. smarttelefon. I denne sammenhengen betyr det at man kan holde telefonens kamera over motorrommet, så vil systemet kjenne igjen delene og gi råd om hvordan de kan fikses eller byttes ut. Slik kan man utføre enkle reparasjoner og vedlikehold, som å bytte luftfilter eller fylle på kjøleveske selv. Hyundai Virtual Guide, som foreløpig er tilgjengelig for Hyundai Sonata i USA, har 82 ulike gjør-det-selv-videoer og 50 skrevne guider om ulike komponenter og utstyr i bilen.

Hva kan du fikse selv?

Appen kan kjenne igjen 45 hovedfunksjonerpå bilen og og gi tips om hva de gjør og hvordan de evt. kan fikses eller skiftes. Her er noen av de viktigste:

  • Luftfilter
  • Smart fartsbegrenser (cruise controll)
  • Oppkobling av Bluetooth
  • Varsellamper
  • Klokke
  • Motorolje
  • Bremseveske
  • Sikringsboks
  • Bagasjeromsåpner

Innholdet i appen er basert på en omfattende undersøkelse som viser hva bilkunder trenger mest hjelp til fra bilhåndboken. Appen er utviklet for både Apple iOS og Android.

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef 0047 472 46 727

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway