Følg Hyundai Motor Norway

Molly startet som bilvasker, nå er hun norsk stjerne i motorsport

Blogginnlegg   •   feb 06, 2017 07:45 CET

Molly prøver seg som kartleser med Hyundais Dani Sordo.

Bilverden er full av små og store stjerner som kjører bil med masse hestekrefter. Men de er som regel menn, bortsett fra Molly Pettit (32). Ikke bare ratter hun en Audi rør-rammebil med 300 hester i det danske supertourisme turbomesterskapet, men hun er også TV-reporter for VM i rally, på engelsk.
Ett av stedene man typisk kan møte Molly, var da hun var konferansier på visningen av Hyundais nye rallybil for 2017-sesongen. – Jeg er nok født med en god dose bensin i blodet. Som ung jente startet jeg med å vaske biler og skifte dekk, men var nok ekstra nøye siden jeg var jente, sier hun. Det endte med at gutta med de grommeste bilene insisterte på at det var jeg som skulle vaske og polere bilene deres, ler hun. Etterhvert kom hun inn i bilmiljøet og gjorde seg bemerket som en av stifterne av Girls go Fast. Selv kjørte hun en hårete Nissan 200sx.

Tøffe utfordringer
Men treff og kjøring med venner var ikke nok. Molly ville konkurrere på bane, og det har hun gjort siden 2009, i forskjellige klasser. I fjor var hun en av kandidatene til å bli en av nye Top Gears programledere, men nådde ikke helt til topps. – Det var en tøff og utfordrende test for å få den jobben, noe som ga meg masse selvtillit, sier hun. Selvtillit nok til at hun i fjor fikk jobben som engelskspråklig reporter i VM i rally.- Jeg stortrives i dette miljøet, sier Molly som får drive med det hun liker aller best, nemlig bil. Hun har ikke tall på antall reisedøgn i året, men det blir mange.

Må nok ta et valg
Hun innrømmer at hun kanskje må ta et valg snart; fortsette som racingsjåfør, eller videreutvikle karrieren som reporter, konferansier og foredragsholder.-Jeg holder også foredrag om frykt, og oppdragene strømmer inn, sier hun. Da er det greit å ha en samboer i samme bransje som har full forståelse for det livet hun lever. For Molly vet en ting helt sikkert, livet består av motor og biler i en eller annen form!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.