Gå videre til innhold
Nesten tre millioner biler på ti år

Blogginnlegg -

Nesten tre millioner biler på ti år

For ti år siden åpnet Hyundai sin første fabrikk i U.S.A. Det tok tre år å bygge anlegget i Montgomery, Alabama og i 2009 ble det utvidet til å kunne levere 300 000 biler i året. Totalt er det investert 1, 8 milliarder dollar og fabrikken er i dag arbeidsplass for 3 600 mennesker, i tillegg til 6 000 ansatte hos underleverandører i området. Fabrikken produseres Sonata og Elantra for det amerikanske markedet og over 2, 9 millioner biler er produsert siden åpningen 20. mai 2005.

Hyundai Motor har også fabrikker i Korea, Kina, Brasil, Russland, Tyrkia og Tsjekkia.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway