Følg Hyundai Motor Norway

Asfalt-rally neste for Hyundai

Nyhet   •   aug 20, 2014 13:02 CEST

Hyundais rallyteam gjør seg klar for sitt niende løp i WRC, i sesongen første skikkelige asfalt-løp i Tyskland denne helgen. Hvis noe kan kalles hjemmebane for Hyundai-teamet, må det være dette løpet*. Derfor har teamet også fått testet grundig på veier i nærheten av der løpet går. Hyundais team stiller også denne gangen med tre biler til start; Thierry Neuville og Nicolas Gilsoul i bil nr 7, Dani Sordi og Marc Marti i bil nr 8 og Bryan Bouffier og Xavier Panseri i bil nr 20. For de to sistnevnte blir dette det første løpet hvor de representerer Hyundai i WRC, men de har vært dypt involvert i testing av bilene. Dani Sordo vant dette løpet i fjor i en Citroen, og er klar for å vise sine egenskaper på asfalt - i en Hyundai.

Hyundai-teamets hovedmål i Tyskland er fremdeles å få alle tre biler i mål for læring og erfaring, denne gang fra et asfaltrace hvor bilene er senket for å tilpasse seg den høye farten. Også bremser og dempere er justert for dette.

Rally Tyskland foregår i variert landskap; svingete veier langs vinrankene i Moseldalen, raske etapper i Saarland og tekniske tester på betong i Baumholder, et militært område kjent for sine bilknusende steiner langs veikanten, kalt "hinkelstein". Løpet har base i UNESCO-byen Trier

*Hyundai Motorsport har sitt hovedkvarter i Alzenau utenfor Frankfurt, 225 km fra Trier. Førstefører Neuville er født i St. Vith i Belgia, kun 85 km fra Trier. Teamet forventer mange fans fra Neuvilles hjemland langs ruten.

Passord Hyundai pressesider (bilder, pressemeldinger og førerprofiler):

Brukernavn: HyundaiWRC

Passord: hmsg2013