Gå videre til innhold
Hyundais nye hydrogenelektriske lastebil. Foto: Hyundai
Hyundais nye hydrogenelektriske lastebil. Foto: Hyundai

Nyhet -

Hyundai skal levere 1.000 hydrogenelektriske lastebiler

Hyundai Motor Company har inngått en avtale med sveitsiske H2 Energy om å sammen levere 1.000 hydrogenelektriske lastebiler i det sveitsiske markedet i perioden 2019 til 2023. 

Hyundai vil stå for bilene, som vil levere en rekkevidde på hele 400 kilometer under reelle forhold. H2 Energy vil på sin side levere en forsyningskjede for fylling av hydrogen. 

Helt ny lastebil

Hyundai utvikler for tiden en helt ny hydrogenelektrisk lastebil med et nytt 190kW-brenselcellesystem, og det er denne bilen som vil inngå i avtalen. Lastebilen får åtte lagringstanker for hydrogen, og disse er smart plassert mellom førerhuset og resten av lastebilen. 

Bilen får dessuten et særegent design med svært god aerodynamikk, som utstråler miljøvennlige egenskaper. 

Motoren får en effekt på 471 hestekrefter, og leverer et dreiemoment på 3.400 Nm.

H2 Energy 

H2 Energy planlegger med denne avtalen å tilby Hyundais nye lastebil til sine sveitsiske kunder. I første omgang vil de tilbys til medlemmer i Sveits' H2-hydrogenforening, som blant annet betyr flere fyllestasjonoperatører, forhandlere og andre med en interesse i miljøvennlig transport. 

H2 Energy tilbyr har spesialisert seg på produksjon og leveranse av hydrogen til kjøretøyer i det sveitsiske markedet. I tillegg har selskapet datterselskaper i Tyskland, Østerrike og Norge. 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway