Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai NEXO. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai NEXO. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai starter salget av helt nye NEXO

Mandag 24. september starter endelig salget av helt nye Hyundai NEXO i det norske markedet. Bilen markerer en revolusjon for hydrogenelektriske biler, og byr på en svært attraktiv pakke.

- NEXO er vår nyeste miljøbil, og det er ordentlig gøy å gå i gang med salget. Bilen har veldig mye avansert teknologi, og er den mest effektive hydrogenelektriske bilen i markedet. Blant annet kan den parkere seg selv autonomt uten sjåføren i bilen, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai.

- Salget er nå i gang hos et knippe utvalgte forhandlere, som står klare til å ta imot kunder som vet å verdsette en helt miljøvennlig bil, med et fantastisk design og svært mye innovasjon.

Miljøvennlig teknologi

NEXO er ikke bare en miljøvennlig bil når det kommer til utslippet – som er rent vann. Miljøvennlighet har også stått i fokus gjennom hele bilens design. Innvendig er samtlige materialoverflater i UL-sertifiserte biomaterialer, det være seg alt fra gulvmatter til plastdeksler og såkalte soft skin-materialer. Dette gir en CO2-reduksjon på 20 prosent, og NEXO har den mest utstrakte bruken av biomaterialer i hele bilbransjen.

- I tillegg tilbys bilen med fem forskjellige farger, som alle er produsert med lave utslipp, sier produktsjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai.

Bilen har dessuten har dessuten fått luftforurensningsfiltre som filtrerer fint støv inklusive nanopartikler. Det betyr at 99,9 prosent av alt støv kan renses, og at luften som slippes ut av NEXO er renere enn den som kom inn. Dermed bidrar bilen aktivt til å minske luftforurensning lokalt.

Ny sikkerhetsteknologi

Som i alle nye Hyundai-modeller står sikkerhet i førersetet i NEXO. Bilen har dermed fått en rekke teknologiske nyvinninger.

- Blind-spot View Monitor er en av de mer avanserte nyhetene i NEXO. Her har man videreutviklet blindsonevarslingen vi kjenner fra våre andre modeller, og lagt til kameraer som følger med på blindsonen. Når sjåføren skal skifte fil, aktiveres kameraet på den siden man blinker til, og blindsonen vises på skjermen i instrumentpanelet. Dette minsker faren for kollisjoner ved filskifte enda mer enn tidligere.

Instrumentpanelet i nye NEXO er heldigitalt og består av en stor skjerm, som dermed kan tilpasses på denne måten.

I tillegg har NEXO fått neste generasjons filassistent, som aktivt holder bilen i sin fil på både store og små veier, og i både by- og motorveishastigheter. I kombinasjon med dette systemet får NEXO en videreutviklet versjon av adaptiv cruise control.

NEXO har også autonome funksjoner, og med mulighet for Remote Smart Parking Assist kan bilen parkere seg selv.

- NEXO er svært innovativ og fremtidsrettet, og det eneste utslippet er rent vann. For oss markerer den nok en milepæl, og for Hyundai er den sammen med KONA electric den viktigste elektriske nyheten akkurat nå, sier markedsdirektør Stenbo i Hyundai Motor Norway.

NEXO koster 585.900 kroner (veiledende, levert Drammen), og er da utstyrt med alt tenkelig utstyr, en kraftig elmotor på 161 hestekrefter med 395 Nm dreiemoment, og en hydrogenelektrisk drivlinje som byr på en rekke innovative løsninger.

Mer informasjon om NEXO finnes på nexo.hyundai.no.

Utdrag fra utstyrsliste:

SmartSense (Safety Pack) med FCA (Automatisk nødbrems, med fotgjengergjenkjenning)
Fjernstyrt smart parkeringsassistent
Frontkollisjonsvarsler
Aktiv filholder (aktiv fra 0 til 150 km/t)
Adaptiv smart cruise control
Drive mode select
Tretthetsvarsler
Automatisk innfellbare "flush"-dørhåndtak
Smart bakluke med automatisk åpning
Full LED nær- og fjernlys
Smart fjernlysassistent
LED kominasjonslykter bak
Automatisk klimaanlegg med to soner
12,3'' infotainment med Live Services, Android Auto og Apple CarPlay
Navigasjon med DAB+ radio og stemmestyrt bluetooth handsfree
Smart Key-nøkkeløs lås og start
Blindsonevarsler med kameravisning
Ryggeradar for kryssende trafikk
Parkeringssensorer foran og bak
Trådløs lader til mobiltelefon
Automatisk avblendbart innvendig speil
Super Vision instrument display (7.0" TFT farge-LCD)
Elektrisk justerbart fører- og passasjersete
PTC varmer
Seter i vegansk skinn
19" lettmetallfelg
Panorama soltak
Takrails
Oppvarmet baksete
Ventilasjon i fører- og passasjersete
KRELL premium lydanlegg med 8 høyttalere inkludert subwoofer og ekstern forsterker
Ryggekamera med surround view monitor (360-visning)

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway