Gå videre til innhold
Terrengvelgeren i nye Hyundai Santa Fe. Foto: Hyundai
Terrengvelgeren i nye Hyundai Santa Fe. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai gjør 4x4-systemet i Santa Fe enda mer avansert

 • Nye Hyundai Sante Fe får en nyutviklet terrengvelger, med individualiserte innstillinger for snø, sand og gjørme
 • Integrert kontrollfunksjonalitet for dreiemoment, girskiftemønster, feste og distribusjon av firehjulsdrift optimaliserer kjøreegenskapene på vanskelig føre
 • Terrengvelgeren kommer i tillegg til Santa Fes allerede kjente kjøremoudser; Smart, Eco, Comfort og Sport, og bidrar til bilens skikkelige SUV-egenskaper
 • Nye Sante Fe er Hyundais første modell i Europa med terrengvelger, og systemet vil også integreres i kommende SUVer fra Hyundai Motor Norway AS

Hyundai Motor kommer nå med ny informasjon om det forbedrede firehjulstrekksystemet i nye Santa Fe.

Nye Hyundai Santa Fe er selskapets første modell i Europa som leveres med den nye integrerte kontrollfunksjonaliteten for vanskelige underlag. Terrengvelgeren gjør at sjåføren kan optimalisere bilens fremkommelighet på en rekke forskjellige føreforhold. Dette inkluderer sand, snø og gjørme, og valget mellom underlagene gjøres enkelt via et rullehjul i midtkonsollen. Systemet bygger videre på Hyundais avanserte firehjulstrekksystem HTRAC, og bidrar til en enda bedre kjøreopplevelse selv når forholdene er vanskelige. HTRAC-systemet distribuerer kraften automatisk mellom for- og bakhjulene avhengig av valgt kjøre- og terrengmodus, samt kjøreforholdene.

- I Hyundai jobber vi konstant med å grave etter nye muligheter for å forbedre kvaliteten på våre kjøretøyer, og i så måte levere enda bedre biler til våre kunder, sier toppsjef for produkt og markedsføring i Hyundai Motor Europe, Andreas Christoph-Hofmann.

- Med ny funksjonalitet som terrengvelgeren, er nye Santa Fe svært konkurransedyktig på teknologi og nyttefunksjonalitet, samtidig som den er tro mot sin SUV-arv og dermed er en pålitelig bil på de fleste underlag.

Kjøremodus- og terrengvalg gjort enkelt

Nye Santa Fe har fått et helt nytt rullehjul i midtkonsollen, hvor man enkelt kan velge mellom bilens fire kjøremoduser og de tre nye terrengmodusene. Sjåføren kan dermed skifte modus intuitivt, samtidig som informasjon om valgt modus visualiseres både i det fulldigitale instrumentpanelet og på navigasjonsskjermen.

Kjøremodusene:

 • Comfort: Normale kjøreegenskaper med god effektivitet og lavt forbruk
 • Sport: Forbedrede ytelser med økt rattmotstand, skarpere girskiftepunkter og sportsligere gasspådrag
 • Eco: Forbedret drivstofføkonomi med tilpasset akselerasjon, lavere dreiemoment og lavere utnyttelse av klimaanlegget
 • Smart: System som aktivt og automatisk skifter mellom Eco, Comfort og Sport basert på gjeldende kjørestil

Der kjøremodusene er fokusert på å forbedre ytelsene etter gitte preferanser, er terrengmodusene laget for å optimalisere kjøring på ulike underlag. Dette gjøres gjennom tilpasning av motorens dreiemoment, mønsteret i girskiftene, festet og distribusjonen av firehjulsdrift.

Terrengmodusene:

 • Snow: Optimaliserer kontrollen over kjøretøyet gjennom å begrense hjulspinn, slik at bilen yter best mulig på glatte underlag og snø
 • Sand: Optimaliserer akselerasjonen og ytelsene for kjøring på myk sand og på veier med høy motstand
 • Mud: Optimaliserer ytelsene for kjøring på glatte og ujevne veier med høy motstand

Dette er nye Santa Fe

Nye Hyundai Santa Fe bygger videre på selskapets eksisterende utgave av flaggskip-SUVen, og byr på en rekke oppgraderinger som trekker bilen mot premium. For første gang blir Santa Fe tilgjengelig med hybride drivlinjer, og i Norge lanseres bilen som ladbar hybrid med firehjulstrekk rett over nyttår.

Nye Santa Fe er Hyundais første modell på det europeiske markedet med selskapets helt nye globale modulære plattform (GMP). Denne nye plattformen gir resultater i form av bedre ytelser, høyere effektivitet, mer sikkerhet og enda bedre plass. Bilen har et sterkt og distinkt design, og har en omfattende og innovativ sikkerhets-, teknologi- og utstyrspakke.

Bilen kommer akkurat i tide til å feire 20-årsjubileet for Santa Fe som modell, og det gjør den til Hyundais lengstlevende SUV. Santa Fe har vært i salg i Europa siden 2001, og som en stor SUV i D-segmentet har den fått mye skryt for romsligheten og komforten som tilbys om bord. I tillegg har Santa Fe fått mye positiv oppmerksomhet for det omfattende standardutstyret, og et svært funksjonelt kupédesign. Med de nye forbedringene tar Santa Fe et stort steg mot premium, samtidig som den forblir tro mot SUV-arven, blant annet med nyttig funksjonalitet som den nye terrengvelgeren.

Den nye terrengvelgeren vil også lanseres på helt nye SUV-modeller fra Hyundai de kommende månedene. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway